1515
Innehåll från PolestarAnnons

Säljstart för Polestar 2 – så mycket kostar den

Försäljningen av den eldrivna prestandabilen Polestar 2 är igång. De första bilarna levereras redan i sommar. Det här är vad du behöver veta om modellen – och hur du kan bli en av dem som får chansen att köra den.

Allt om Polestar 2 – så beställer du den

Det blev stora rubriker när det för några år sedan blev känt att ett helt nytt svenskt bilmärke skulle lanseras. Och när det stod klart att det skulle handla om eldrivna prestandabilar började intresseanmälningarna snabbt att strömma in till tillverkaren.

Den första modellen blev Polestar 1, en elegant prestandahybrid med en drivlina på drygt 600 hästkrafter. Nu startar försäljningen av nästa modell, den helt eldrivna Polestar 2 som tack vare ett batteri på 78kWh har en räckvidd på upp till 470 kilometer.

Drivlinan i Polestar 2 utgörs av två elmotorer, en på framaxeln och en på bakaxeln. Tillsammans levererar de 408 hästkrafter och 660 Nm, något som ska räcka för en acceleration 0–100 km/h på 4,7 sekunder. Modellen är också fyrhjulsdriven vilket både borgar för bra stabilitet under aktiv körning och bra framkomlighet vid vinterväglag.

För Polestar handlar det dock inte om att bygga bilar som bara går fort rakt fram. Tillverkarens filosofi är att skapa starka upplevelser bakom ratten, därför har man låtit ett team med rutinerade testförare resa jorden runt för att testköra i olika miljöer. Enligt journalister som redan fått provköra Polestar 2 blev resultatet en körupplevelse som både är kontrollerad och engagerande, samtidigt som komforten håller hög klass.

Förutom drivlinan har modellen också en hel del annan intressant teknik. Ett bra exempel: som den första bilen i världen kommer Polestar 2 med ett integrerat infotainmentsystem från Android. Det ger föraren tillgång till inbäddade Google-tjänster som Google Assistant, Google Maps och Google Play Store. Röststyrning och en 11-tums pekskärm används för interaktionen med det nya gränssnittet.

Polestar 2 finns nu att beställa. Bilarna, som är välutrustade i standardutförande, kostar från 659 000 kronor, innan avdrag för klimatbonus. Polestar 2 går också att utrusta med ett Performance-paket som ska ge ännu bättre vägegenskaper. I paketet, som kostar 60 000 kronor, ingår avancerade stötdämpare från svenska Öhlins, Brembo-bromsar och smidda 20-tumsfälgar.

Förmånsvärdet för Polestar 2 beräknas till 2 360 kronor netto vid 55 % marginalskatt.

Allt om Polestar 2 – så beställer du den

Mer från Polestar

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Polestar och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?