1515
Innehåll från PayerAnnons

Volvo Financial Services väljer Payer för att optimera betalningar och förbättra kundupplevelsen

Vår allt mer globaliserade samtid ställer högre krav på internationella transportfirmor som nu står inför betalningsutmaningar. Att kunna använda smidiga och säkra betalningsflöden för att snabbt säkerställa service och reparation efterfrågas av både verkstäder och åkerier. När Volvo Financial Services beslöt sig för att satsa på nya betallösningar fick Payer i uppdrag att integrera sin plattform och säkerställa hela betalkedjan – från verkstad till återförsäljare och kunder. 

Volvo Financial Services (VFS) nya betallösningar, som Payer bidrar till, finns nu tillgängliga i Norge och Spanien och bidrar till ett ökat förtroende i gränsöverskridande handel genom säkra betalningar. Med lösningen kan en Volvo-verkstad direkt få en betalningsgaranti från åkeriet och utan onödiga dröjsmål reparera lastbilen och lösa kundens problem. 

”Full transparens”

För VFS innebär varje minut en lastbil står parkerad en kostnad för hela logistikkedjan. Målet med införandet av lösningen var att effektivisera detta och även skapa full transparens mellan servicestation och åkeri. Idag får åkeriets ansvarige chef en direkt notifiering om servicekostnaden så att detta kan godkännas, betalas och lastbilen kan ge sig ut på vägen igen. Allt i realtid.

Läs Volvos case study här 

– På Payer är vi mycket exalterade att få arbeta med en av världens mest innovativa lastbilstillverkare. Vi är båda två teknikbolag som är rotade i ingenjörsskapet. Volvos motorer göra att lastbilar kan färdas med säkerhet och tillförlitlighet och vår motor has samma egenskaper fast för B2B betalningar. Jag är imponerad av VFS innovationsförmåga och deras strategiska fintech vision. Vi är en bra match, berättar Peder Berge, vd och grundare av Payer.

Hampus Hansson, Director Innovation & Strategy på Volvo Financial Services, säger: 

– Som en global ledare av kommersiella transportlösningar måste vi hitta sätt som är anpassade utifrån de krav våra internationella kunder har. Effektiva betalningslösningar är ett strategiskt viktigt område för oss som stödjer vår verksamhet och hjälper våra kunder. Tillsammans med Payer, och deras expertis inom B2B betalningar, har vi kunnat leverera en internationellt skalbar lösning på rekordtid. 

En agil utvecklingsresa

För att integrera Payers API tog man hjälp av det globala IT-konsultföretaget SIGMA, i en egenbyggd betallösning som säkrar en bra kundupplevelse. Martin Kvarnered från Biner, digitala managementkonsulter baserade i Göteborg, ledde projektet:

– Det här projektet är ett lyckat exempel på en agil utvecklingsresa där vi började brett men zoomade in på ett specifikt problemområde och skapade en väldefinierad lösning tillsammans med Payer och Sigma. Payer är smidiga att jobba med och deras teknik håller hög klass. Teamet från Payer har varit lyhörda för VFS behov och var snabba i leveranserna, säger Martin Kvarnered.

– Vi ser fram emot fortsatt samarbete med Volvo Financial Services för att skapa framtida betalningslösningar, var som helst hårdvara och mjukvara möts, avslutar Peder Berge.

Ta reda på mer hur Volvo Financial Services nyttjade Payers plattform för att digitalisera betalningar för service av lastbilar. 

Mer från Payer

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Payer och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?