ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Innehåll från PackBud

Svenska tekniken: Ska bli mest använda verktyget i branschen

  • Mikael Funa beskriver PackBud som en mötesplats för små och medelstora transportföretag och kunder i behov av att få gods transporterat.

Här är tjänsten som kan revolutionera transportbranschen.
PackBud samordnar leveranserna och gör dem mer effektiva, klimatsmarta – samt hjälper fler kunder att transportera skrymmande gods.
– Det här tjänar alla på, säger vd:n Mikael Funa.

Behöver du transportera gods? PackBud hjälper dig här

En mötesplats för små och medelstora transportföretag och kunder i behov av att få gods transporterat. Så beskriver Mikael Funa PackBud, som han startat tillsammans med tidigare slalomstjärnan Thomas Fogdö och Pär Wredendahl.
– Hela grundidén är att de lastbilar som rullar på vägarna fylls bättre samtidigt som det ger folk möjlighet att skicka otympliga saker på ett smidigt sätt. Som kund behöver man inte leta efter en firma och transportföretagen kan smidigt optimera sina körningar och fylla på med mer gods, berättar Mikael Funa.

Samarbetar med Blocket
Tjänsten, vars första version såg dagens ljus 2013, har idag över 500 licensierade transportörer anslutna. Samtliga transportföretag kontrolleras av PackBud innan de tillåts ansluta sig. Registrerat företag, trafiktillstånd och giltiga försäkringar är ett måste för att få jobba med PackBud. PackBud samarbetar med flera auktionshus runt om i landet samt köp&sälj-sajten Blocket.
– De är viktiga partners för oss och vi har väldigt många körningar därifrån. Privatkunderna hos de digitala marknadsplatsernas har generellt ett stort behov av transport utan alltför snabba tidskrav och då är vi lösningen. I dagsläget finns bara vi som kan erbjuda den hjälpen.

Vad är det vanligaste godset som transporteras via PackBud?
– Möbler är den största kategorin, sängar, soffor, bord, stolar. Vi har också väldigt mycket förfrågningar kring stora maskiner och fritidsbåtar, den säsongen startar nu. Generellt kan man säga att det är otympligt gods som man på egen hand inte vill eller inte klarar av att transportera själv. 

”En viktig miljövinkel”
Nyligen lanserade PackBud ett digitalt verktyg där transportörerna lägger in sina befintliga och kommande rutter på sajten – vilket ökar möjligheterna att fylla lastbilarna ännu bättre.
– Ruttoptimeraren har tagits emot väldigt positivt! Vår målsättning är att det ska bli det mest använda verktyget för små och medelstora transportörer att optimera sin last. Nu rullar vi ut det över Sverige och sedan är tanken att skala upp det för andra länder, säger Funa och fortsätter:
– Det finns även en viktig miljövinkel i detta: Om en transport redan är inplanerad och har ledig kapacitet kan rutten optimeras effektivare och värdet på körningen blir dessutom högre. Det gör samtidigt att man kan undvika en lastbil som går halvtom.

Boka transport för ditt gods – läs mer

Så funkar PackBud
1) Du skapar en förfrågan på sajten för leverans av ditt gods.
2) Transportörer inkommer med prisförslag.
3) Boka transport med transportören som lagt det förslag du önskar.
4) Betala via PackBud.
5) Ta emot leveransen. Transportören får betalt av Packbud.

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med PackBud och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer