ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Innehåll från PackBud

Slalomstjärnans miljonidé ger hållbara transporter

  • – Vi vill att transportbranschen och transportköparna ska bli mer effektiva och göra skillnad för klimatet, säger Thomas Fogdö.

En tom bil gav honom idén.
Nu släpper Thomas Fogdös transporttjänst ett optimeringsverktyg och ska expandera utomlands.
– Vi vill att transportbranschen och transportköparna ska bli mer effektiva och göra skillnad för klimatet, säger den tidigare slalomstjärnan.

Behov av transport? Så kan PackBud hjälpa dig

”Till nytta för alla”
Efter lite efterforskningar fann han svaret: Varannan lastbil kör delvis tom. Dåligt för transportföretagen, dåligt för kunderna och dåligt för miljön, insåg Thomas:
– Jag är väldigt värderingsstyrd i det jag engagerar mig i. Här såg jag en möjlighet som är till nytta för alla. Om fler transporter är bättre fyllda betyder det att transportföretagen får mer jobb och högre intäkter, fler kunder får sitt gods levererat och färre lastbilar skonar klimatet.

Vill göra skillnad
Thomas, vars farfar en gång i tiden haft ett åkeri i Norrbotten, såg ett behov av att göra skillnad i en fragmentiserad transportbransch.
– Som mindre aktör är det ett evigt jagande, man ringer sina kontakter och försöker få ihop fler körningar. Man jobbar på som man ”alltid” har gjort.
Tillsammans med affärspartnern Mikael Funa och Pär Wredendahl identifierades även en annan grupp: privatkunder med behov att transportera skrymmande gods.
– De stora transportbolagen vill inte ha med dem att göra, de är inte tillräckligt lönsamma.

Stora samarbeten
2013 startade grundarna nättjänsten PackBud, där transportörer och transportköpare möts. Idag omsätter bolaget 5 miljoner kronor per år (prel 2018) och drygt 500 licensierade transportörer är kopplade till tjänsten. Man samarbetar även med Blocket samt flera auktionshus.
– Det är ett riktigt kvalitetskvitto för oss! Våra partners ser att många kunder drar sig ur budgivningar eftersom de inte vet hur man ska ta hem sakerna. Nu får kunderna hjälp direkt istället.

”Vår dröm från början”
Nyligen lanserade PackBud ett särskilt verktyg där transportörerna kan lägga in sina planerade rutter och om det finns mer gods att plocka upp längs vägen, vilket ytterligare effektiviserar transporterna. Man ligger samtidigt i startgroparna för expansion utomlands:
– Det har varit vår dröm från början. Verktyget är byggt på engelska så det är ganska enkelt att skala upp det. Vi har redan nu fler och fler körningar i Europa så det känns naturligt att gå ut på flera marknader, på sikt vill vi även utanför Europa.

PackBud – marknadsplatsen för transport och flytt

Så funkar PackBud
1)
Du skapar en förfrågan på sajten för leverans av ditt gods.
2)
Transportörer inkommer med prisförslag.
3)
Boka transport med transportören som lagt det förslag du önskar.
4)
Betala via PackBud.
5)
Ta emot leveransen. Transportören får betalt av Packbud.

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med PackBud och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer