ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Innehåll från PackBud

Så fick han hem båten från Norge – utan strul

  • Thomas Holmberg köpte en båt och använde sig av PackBud för att få hem den.

Han köpte drömbåten i Norge men visste inte hur den skulle fraktas hem.
Då hittade Thomas Holmberg PackBud – som löste transporten.
– Min första tanke var annars att köra båten själv över havet och genom Göta Kanal, det var kanske inte så smart, säger han.

Så kan PackBud hjälpa med din skrymmande transport

Det var i somras Thomas Holmberg från Stockholm bestämde sig för att köpa en ny båt. Valet föll på en välbevarad Marex 32 Friendship. Problemet? Båten fanns att hämta i Mandal – längst ner i Sydnorge.
– Jag åkte dit, tittade på den och slog till. Sen började tankarna: Vad har jag gjort? Jag har ingen båtplats och båten befinner sig i sydligaste delen av Norge. Jag hade inte en enda tanke på hur jag skulle lösa det, säger han med ett skratt.

Tänkte köra över havet
Hans första tanke var att köra båten från Norge till Sverige och sedan antingen fortsätta vidare upp genom Göta Kanal eller lasta upp den på en lastbil i Göteborg.
– Jag ringde brorsan som avrådde bestämt att köra den över öppet hav. ”Du vet ju inte om motorn håller för en sådan resa, vad händer om den lägger av?”

”Kändes superproffsigt direkt”
Thomas sökte runt på nätet efter alternativ och såg att PackBud förmedlade godstransporter åt kunder på Blocket. Han skickade en förfrågan och fick svar rätt så omgående:
– Det kändes superproffsigt direkt. Vi hade fått ett bud på 50 000 kronor för leveransen, meddelande de. Jag svarade att det inte är aktuellt och de bad om att få titta vidare. Det tyckte jag var superbra, ett snyggt försök att hjälpa en kund.

Följde transporten
Två dagar senare hade det inkommit ett nytt prisförslag: 30 000 kronor av en transportör som kunde ordna en samtransport. Dessutom hjälpte PackBud till med förtullningen på gränsen mellan Norge och Sverige.
– Dagen före midsommar levererades den, två dagar efter jag accepterat det nya budet. Chauffören, Piotr, skickade också bilder under hela resan, det var kul att kunna följa transporten.

Ser bara fördelar
Idag har Thomas, till vardags personaldirektör på ett stort telekombolag, löst med båtplats – och om han skulle behöva transportera större gods igen går förfrågan till PackBud:
– Ja, den stora fördelen är att de förmedlar transporten från ax till limpa. Om jag hade gått själv till en firma hade jag fått betala de där 50 000. Nu kunde PackBud hitta ett företag som ändå skulle åka i området och kunde slänga på min båt. Transportören tjänar pengar, det ger mig ett lägre pris och det blir ett effektivare sätt att transportera vilket ger lägre miljöpåverkan.

PackBud – marknadsplatsen för transport och flytt

Så funkar PackBud
1)
Du skapar en förfrågan på sajten för leverans av ditt gods.
2)
Transportörer inkommer med prisförslag.
3)
Boka transport med transportören som lagt det förslag du önskar.
4)
Betala via PackBud.
5)
Ta emot leveransen. Transportören får betalt av Packbud.

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med PackBud och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer