Innehåll från OracleAnnons

Oracle är inte skomakarens barn – innovation av supply chain management

Oracle ville växla upp sin supply chain management – och vad bättre sätt att göra det på än att använda sin egen molntjänst?

– Det här har gjort det möjligt för oss att framtidssäkra våra leveranser, säger Giovanni Schoordijk, senior director för Supply Chain Operations på Oracle.

Lär dig mer om hur Oracle kan hjälpa er på den digitala resan 

Oracle har transformerat hela sin organisation genom att använda sina egna produkter och tjänster, en process kallad Oracle@Oracle och som har gett företaget stora fördelar. Inte minst gäller detta företagets arbete med sina leverantörer och sin leverantörskedja. 

– Att implementera Oracle Supply Chain Management Cloud har varit en process som har gett oss stora fördelar, säger Giovanni Schoordijk.

– Det har gett oss möjligheten att tänka om från grunden, och att optimera både inköp, produktion och leverans.

Enklare att arbeta med business intelligens

Att implementera de egna molntjänsterna har också gjort det enklare för Oracle att arbeta med bland annat business intelligence.

– Det har i sin tur gjort det möjligt för oss att inte bara leva upp till utan också överträffa kundernas förväntningar.

Men det är inte bara på strategisk nivå som de egna tjänsterna har förändrat och förbättrat Oracles supply chain, även på operationell nivå har medarbetarna fått flera nya verktyg. Flytten till molnet har också gett organisationen möjlighet att snabbt få fram fakta om och analysera förändringar, samtidigt som man enkelt kan gå på djupet med enskilda KPI:er och hantera avvikelser.

– Det i sin tur minimerar den tid och energi vi måste lägga på att samla in och tolka information från hela kedjan. Genom att vi har en enda, integrerad miljö att jobba i kan vi fokusera på våra arbetsuppgifter istället för på systemet, något som har varit otroligt viktigt för att öka vår effektivitet.

Det bör man undvika i molntjänsten

För att få ut mesta möjliga av systemet är det dock viktigt att vara noga med vilken data du faktiskt för över.

– Se till att ni inte bara migrerar allt ni har rakt in i molntjänsten, utan undvik att föra över gammal, ofullständig eller felaktig data. 

Enligt Giovanni Schoordijk är det också viktigt att undvika en ”lift-and-shift”-mentalitet.

– Molnet erbjuder så många nya möjligheter, och om du kan föreställa dig de nya möjligheter som en modern applikation kan ge kan du verkligen kan skapa nytta. Nu när vi har implementerat Oracle Supply Chain Management Cloud har det gjort oss redo att möta framtiden.

Perfekta leveranser – Oracle Fusion Cloud Supply Chain Management 

Vill du veta mer om Oracle? Den 25 februari sänds ”Oracle 60 minutes Talks Transformation” från Stockholm i samarbete med Epicenter. Klicka här för att vara med! 

 

Mer från Oracle

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Oracle och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?