Innehåll från OracleAnnons

Flexibilitet – och förmåga att skapa tillväxt i osäkra tider

Snabb förändringstakt och en framtid som är svår att förutsäga gör planering och strategiarbete svårare för många företag. Oracle tog hjälp av sin egen lösning, Oracle Cloud EPM, för att stärka finansavdelningens flexibilitet och förmåga att skapa tillväxt även i osäkra tider.

Oracle: Viktiga steg mot framtida tillväxt 

Stora koncerner kan vara trögrörliga, något Oracle var väl medvetna om. För att själva bli snabbrörligare applicerade man sin egen lösning Oracle Cloud på den egna organisationen. Framförallt ville man göra om finansavdelningen från att mest hålla koll på historisk ekonomisk utveckling till att bli en inflytelserik, insiktsfull partner i strategiarbetet. 

– När vi analyserade vårt ekonomiarbete såg vi att våra anställda la för mycket av sin tid på att samla in data och rapportera utfallet från den, säger Matt Stirrup, SVP Finance på Oracle.

– För att skapa större värde för företaget ville vi hellre att de skulle lägga den tiden på analys som skapar kunskap och insikter för vårt strategiarbete.

Tre viktiga steg

För att nå dit behövde ekonomiavdelningen, både personalen och processerna, göras om till att bli en kraftfull källa till analys som leder vägen framåt. Tre steg sågs som extra viktiga för att komma dit:

1. Automatisera dagens rutinarbete för att frigöra tid och för att addera värde.

2. Använda tekniker som AI för att kunna upptäcka samband och dolda mönster i siffrorna.

3. Skapa data-drivna beslutsprocesser för att få bättre beslutsunderlag.

Genom att använda Oracle Cloud EPM såg man en möjlighet att göra om ekonomihanteringen och nå alla de här målen samtidigt. 

– På så vis kunde vi ge vårt team de analys- och rapportverktyg de behöver för att ge företaget nya och viktiga insikter.

”Kan skapa verkligt värde”

Till exempel erbjuder Oracle Cloud EPM verktyg för scenarioplanering, rapportering och analys som helt har förändrat de anställdas arbete och upplevelse.

– Vårt finansiella team har nu tillgång till rapportverktyg med data i realtid där de till exempel kan se skräddarsydda visualiseringar av KPI:er, allt presenterat på ett intuitivt sätt. Något som gör att de kan förstå och rapportera kring datan på ett helt annat sätt än tidigare, och som gör att finans och ekonomi nu kan skapa verkligt värde för Oracle som företag.

Oracle: Viktiga steg mot framtida tillväxt 

 

 

 

Mer från Oracle

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Oracle och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?