Annons
Innehåll från OnevinnAnnons

Heltäckande skydd mot cyberattacker med Onevinn MDR

Stefan Schörling, Head of MDR på Onevinn
Stefan Schörling, Head of MDR på Onevinn

Cyberattackerna ökar och blir mer och mer sofistikerade med väl utstuderade mål. Säkerhetskonsulterna Onevinn vill inte att cybersäkerhet ses som en barriär eller något som begränsar, utan som en möjlighet. – Bromsen på en bil, den har du för att kunna köra fortare – inte långsammare, säger Claes Kruse grundare av Onevinn.

För att företag ska kunna skydda sin data och information från attacker och intrång krävs ett systematiskt arbete genom att bland annat kontinuerligt övervaka och underhålla IT-miljön. Enstaka insatser när skadan väl är skedd räcker inte. Om tiden, resurserna och kompetensen inte finns inom bolaget så är exempelvis en modern MDR-tjänst en bra lösning för att accelerera sina förmågor inom cybersäkerhet. 

MDR står för Managed Detection and Response och innebär en proaktiv tjänst som levererar förmågor för att detektera och motverka cyberhot, tjänsten hanterar även åtgärder i det preventiva säkerhetsarbetet.

– Tyvärr är inga företag eller branscher skonade från cyberattacker och mognaden hos bolag är ganska blandad ur ett cybersecurity-perspektiv. När angriparen väl tar sig in går det ofta väldigt fort. Det som bland annat behövs är en förmåga att 24/7 detektera och svara på hot, och det kan vi erbjuda med vår MDR-tjänst, säger Stefan Schörling, Head of MDR på Onevinn.

MDR vs SOC

Den traditionella säkerhetslösningen heter SOC, Security Operation Center, och innebär ofta endast en övervakning av säkerhetsincidenter i IT-miljön. Övervakningen sker oftast av ett team som underhåller och administrerar säkerheten och tillhandahåller de underlag som behövs för att kunna hantera eventuella säkerhetshål och riskfaktorer. Det är en vanligt förekommande lösning, men den är inte heltäckande, till skillnad från MDR – som integrerar längre och omfattar även långtgående åtgärder av incidenter.

Förutom det underlag som behövs för att hantera hot och incidenter ger MDR också hjälp att respondera på incidenterna. MDR har större fokus på att hantera, skydda och upptäcka hot med kopplade åtgärder samt använder även AI och maskininlärning för att kunna agera snabbare och med närmare precision – men 24/7-bevakningen sker av människor i samspel med tekniken.

– Vi kopplar upp oss mot de system kunden använder och övervakar sedan hela landskapet. Säkerhetsanalytikern tar hand om larmen och tar beslut kring åtgärder. Vid stora incidenter går ett separat team ett så kallat Incident Response Team in och hjälper till, säger Stefan.

En möjliggörare

Trots riskerna med cyberattacker vill Onevinn inte att säkerhetsfrågan och åtgärder ska vara skrämmande – snarare ska man se det som en möjlighet för företaget att frigöra tid och energi åt annat.

– Vi erbjuder övervakning av IT-miljön 24/7, snabb respons vid angrepp, specialistkompetens inom IT-säkerhet och Microsofts säkerhetsteknologier, erfarna och skickliga analytiker, en proaktiv leverans samt arbetsmetodik för kontinuerlig förbättring av säkerhetsnivån. Med oss vid rodret behöver man inte ens tänka på hotbilden utan kan ägna sig åt sin verksamhet istället, avslutar Claes.

Om Onevinn

Onevinn grundades 2008 och är ett konsultföretag med fokus på säkerhet. Med Onevinns MDR-tjänst kan ni släppa på ansvaret, och tryggt och säkert låta oss ta hand om er IT-säkerhet. Utifrån era krav och behov skapar vi en lösning tillsammans med er genom ledning av oss på Onevinn. Vi säkerställer att er verksamhet innehar ändamålsenliga säkerhetsförmågor implementerade för att skydda era data, information och tillgångar. Vi på Onevinn tar ett större ansvar hos dig som kund, och bidrar till en mer effektiv, snabbare och proaktiv incidentrespons.

Läs mer på www.onevinn.com

 

Mer från Onevinn

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Onevinn och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera