ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Innehåll från Öhman

Öhman-chefen: ”Det är dessa bolag som är morgondagens vinnare”

  • Tack vare en tydlig hållbarhetspolicy och noggranna analyser kommer Öhman år 2020 att ha en fondportfölj som är helt fossilfri.

Vilka bolag tillhör framtiden? Öhman letar ständigt och metodiskt efter långsiktigt ansvarsfulla företag som tar hållbarhet på stort allvar.
– Vi tycker att det är bättre att leda utvecklingen än att följa den, säger Fredric Nyström, chef för ansvarsfulla investeringar på Öhman.

Läs mer om Öhmans hållbarhetspolicy här

 Redan idag förvaltar Öhman 80 procent av fondkapitalet i fonder med en tydlig hållbarhetsstrategi och den utvecklingen fortsätter. Alla nya investeringar genomgår en finansiell analys kombinerad med hållbarhetsanalys för att identifiera bolag med hög affärsetik och som jobbar hållbart med avseende på miljö, samhälle, ekonomi och sociala faktorer.

– Som förvaltare har vi stora möjligheter att påverka bolagen. Dels genom att investera i de som tar ansvar för en hållbar utveckling, dels genom att ställa krav på de som behöver bättra sig. Utbudet av hållbara fonder ökar stadigt, säger Fredric Nyström, och fortsätter:

– Istället för att exkludera bolag som inte uppfyller våra krav arbetar vi nu mer proaktivt med att integrera hållbarhet redan i investeringsprocessen. När vi inkluderar miljö, samhälle och ekonomi i processen hittar vi företag som agerar långsiktigt ansvarsfullt. Och det är dessa bolag som är morgondagens vinnare.

Tack vare en tydlig hållbarhetspolicy och noggranna analyser kommer Öhman år 2020 att ha en fondportfölj som är helt fossilfri. Denna policy hjälper också fondbolaget att undvika investeringar i bolag som riskerar att drabbas av skandaler som konkurser, produktionsstopp eller stämningar.

– Vår policy är ett resultat av våra kunders önskan om fler hållbara investeringsalternativ. Förutom att den bidrar till en långsiktigt hållbar avkastning, så har vi kunnat ta en ledande roll i klimatomställningen, säger Fredric Nyström.

 Läs mer om Öhmans hållbarhetspolicy här

 Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Vi rekommenderar att du läser fondens faktablad och fullständiga informationsbroschyr innan du köper andelar i en fond.

ÖHMAN FONDFÖRVALTNING

  • I Sverige erbjuder Öhman fonder och diskretionär portföljförvaltning åt institutioner och privatpersoner. Den rörelsedrivande verksamheten i Sverige bedrivs via bolaget E. Öhman J:or Fonder AB.
  • Öhman är en familjeägd och oberoende finansiell företagsgrupp. Öhmangruppens moderbolag grundades 1906 av Emric Öhman under namnet Bankirfirman E. Öhman J:or. 1934 fick Max Dinkelspiel erbjudandet att ta över företaget och det har sedan dess drivits av familjen Dinkelspiel.
  • Gruppen består även av kärninnehavet Nordnet – gruppens största finansiella engagemang – samt ett antal övriga investeringar.

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Öhman och ej en artikel av Dagens industri

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies