1515
Innehåll från OffertwayAnnons

Så mycket kan du spara på att välja rätt avtal

Se regelbundet över företagets abonnemang för kommunikationstjänster som mobiltelefoni och bredband.

Det tar bara några minuter och kan ge en kostnadsbesparing på i snitt 40 procent. Det är ingen dålig timpenning. 

Läs mer om vägen till rätt avtal 

Att jämföra företagsabonnemang för bland annat mobil, bredband och internettjänster har länge varit en tidskrävande uppgift som dessutom kräver att du har förmågan att förhandla. Det ville Mathias Winberg och Jonas Lundqvist ändra på. De hade jobbat i branschen för kommunikationstjänster i nio år när de startade Offertway. Det är en ny och oberoende digital tjänst som gör det lättare för företag att jämföra priser och villkor för mobil, bredband, växel, digitala tjänster och körjournaler.    

– Med vår tjänst behöver du inte slipa på argumenten och vara vass förhandlare för att få ett bra avtal. Inte heller lägga tid på att ringa runt till olika leverantörer. Det räcker med att ägna en och halv minut på att fylla i ett digitalt formulär. Sedan får du upp till fyra skräddarsydda offerter inom 48 timmar och kan bara välja det som passar dig bäst, säger Jonas Lundqvist.

Vinner tid, pengar och funktion

Tidsvinsten är uppenbar. Likaså kostnadsbesparingen. 

– Innan vi startade företaget gjorde vi en undersökning bland 100 företag. Det visade sig att det skilde i snitt över 40 procent i månadskostnader för företagsabonnemang med exakt samma innehåll – hos en och samma operatör, säger Mathias Winberg. 

– Självklart vill du inte betala mer än någon annan utan ha den bästa lösningen till det bästa priset. Med vår tjänst kan du både få ner priset och påverka innehållet i abonnemanget. Du knyter även en lokal återförsäljare till dig så att du kan få du den service du behöver.  

Detta var något som David Gustafsson på Inge Gustafssons Skogstransport nappade på. Företaget hade länge dragits med flera olika kostsamma avtal för såväl mobil, bredband och körjournaler.

– Vi hade flera extratjänster som vi inte ens behövde och avtalen var dyra, krångliga och svåra att komma ur. Det stod oss dyrt. Därför var det en lättnad när vi hittade Offertway och kunde upphandla nya abonnemang på ett enkelt och bra sätt. Det sparar oss mycket pengar samtidigt som vi har fått ett bra avtal som passar oss – med service och support nära, säger David Gustafsson. 

Se över avtalen – igen 

Det är också viktigt att se över avtalen regelbundet, ungefär med 18-24 månaders mellanrum. 

– Det händer så mycket på marknaden – både tekniken och priserna förändras och då är vår roll att hålla koll på om också abonnemangen har förändrats. Kanske har det även tillkommit tjänster som företaget kan ha nytta av, säger Jonas Lundqvist.

Som exempel nämner han hur företagsabonnemangen för telefoni såg ut 2019. Då låg tre av fyra företagsabonnemang på 799 kronor i månaden. I dag – alltså bara två år senare – är priset 299 kronor i månaden för exakt samma tjänst. 

– Med andra ord finns mycket att vinna på att vara uppdaterad på förändringar och det jobbet gör vi åt dig. 

Läs mer om vägen till rätt avtal 

 

Mer från Offertway

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Offertway och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?