Annons
Innehåll från nShiftAnnons

nShift tar täten för hållbara leveranser

Lars Pedersen, vd på nShift.
Lars Pedersen, vd på nShift.

Konsumenternas krav på valmöjligheter kring leveranssätt blir allt högre. Samtidigt blir frågan om hållbar frakt alltmer brännande. För företag inom e-handel innebär det här stora utmaningar. Här kan nShift som har 53 års erfarenhet i ryggen göra hela skillnaden. 

Sommaren 2021 slogs flera bolag med ett halvt sekels erfarenhet av frakt och returer samman – och blev nShift. Med sig har företaget en ny vd, Lars Pedersen, som har ett tydligt mål för framtiden. 

– Visionen är att hjälpa våra kunder att lyckas på rätt sätt. Inte att växa okontrollerat, utan på ett sätt som passar in i ett hållbart samhälle, säger Lars Pedersen. 

Kopplar ihop leveranskedjan

nShift erbjuder en molnplattform som automatiserar och optimerar leveranshanteringsprocessen. Plattformen möjliggör integrationer till kundens e-handelssystem och IT-system, och kopplar ihop alla delar av leveranskedjan. Kunderna är både större och mindre e-handlare, men också tillverkare och tredjepartslogistikföretag. 

En gemensam nämnare för dessa företag är att de inte kan ducka för den tydliga utvecklingen där konsumenter kräver valmöjligheter kopplade till leveransprocessen. Här handlar det om att få upp konverteringsgraden, alltså andelen konsumenter som faktiskt slutför ett påbörjat köp på nätet. 

– Många konsumenter väljer att inte köpa en produkt om deras föredragna leveranssätt inte finns tillgängligt. Vi ser att konverteringsgraden ökar med 20 procent när våra kunder använder vår lösning, vilket gör en signifikant skillnad för intäkterna, säger Lars Pedersen. 

Palett av gröna leveranssätt

I nShifts kontaktnät finns över 800 transportföretag som levererar till 190 länder. Dessa transportföretag får kunderna tillgång till, för att skapa en skräddarsydd palett av leveranssätt. Via nShifts plattform finns också möjligheten att räkna ut exakt koldioxidutsläpp av ett visst leveranssätt och använda resultatet för att erbjuda klimatsmarta val till slutkunden.

– Den avgörande faktorn för att minska sin klimatpåverkan är gröna leveranser, men även returerna är en del i ekvationen. Vår plattform gör det enklare att byta en produkt mot något annat. Det innebär att intäkten inte går förlorad samtidigt som vi minimerar risken för att en oönskad produkt slängs, vilket är vanligt förekommande om en retur tar för lång tid eller upplevs som dyr och krånglig, säger Lars Pedersen. 

Han berättar att nShift ser en ökad medvetenhet hos konsumenter i dag – det finns ett stort intresse för gröna leveranser. Den nordiska marknaden ligger i framkant och möter detta. 

– Nya lösningar inom frakt och returer tenderar att uppkomma och rullas ut i Norden, för att sedan spridas söderut. Det är en viktig nyckel som vi tar med oss nu när vi ska växa, säger Lars Pedersen. 

Läs mer om nShift och deras lösning här. 

Om nShift
nShift är världsledande inom molnbaserade leveranslösningar. De har över 95 000 kunder, levererar i dag till 190 länder och möjliggör närmare en miljard leveranser årligen. Företaget har 490 anställda. 

 

Mer från nShift

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med nShift och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera