ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Innehåll från NOWO

Ny sparform: Så kan du leva som vanligt – men spara för morgondagen

  • NOWO:s App gör sparandet enklare

Det går att lägga undan till sin pension utan att göra stora förändringar i vardagen. Att spara dag för dag börjar bli allt mer populärt. Här är tre fördelar.

Så fungerar NOWO

Att sätta av en fast summa varje månad till sin pension är ett vanligt sätt att spara på. Samtidigt kan det kännas betungande att regelbundet lägga undan ett större belopp. Därför har allt fler börjat inse fördelarna med ett dagligt sparande, ofta med summor som knappt märks i det lilla – men som kan löna sig i långa loppet.

För att göra pensionssparandet mer motiverat och mindre stressigt har den svenska sparplattformen NOWO lanserat funktionen Dagspar.

– Det går att spara både smart och på lång sikt, och fortsätta leva precis som idag, säger Rutger Selin, vd för NOWO.

Det handlar om att spara kontinuerligt, kombinerat med en ränta på ränta-effekt.

Rutger Selin ger ett exempel: En 30-åring som sätter upp ett Dagspar på 20 kronor ger sig själv möjligheten att få nästan en miljon kronor extra i sparande som pensionär.*

Dagspara långsiktigt

Med ett Dagspar kopplas ett valfritt kort till NOWO:s sparapp, där man också bestämmer hur mycket som ska sättas av och sparas varje dag. Dagspar är med andra ord ett automatiskt och långsiktigt sparande, skapat för att bygga upp ett extra sparande till pensionen över tid. 

– Med ett aktivt Dagspar kan du fortsätta att leva det liv du gör idag, utan att behöva försaka något. Det påverkar inte din ekonomi nämnvärt, men du kommer att ha en väsentligt mycket bättre pension om du fortsätter att spara, säger Rutger Selin.

NOWO står för No Worries. Och just att få sina medlemmar att inte känna oro kring sin ekonomi vid pensionen, var en viktig ingrediens när den svenska sparplattformen skapades.

– Vi vill hjälpa människor med att bryta ner sparmålet till något greppbart, och där vi visar att ett litet sparande kan göra stor skillnad. Viktigast är att sparandet blir av, inte hur stort det är, säger Rutger Selin.

*Prognostiserat resultat för en 30-åring som sparar 20 kr om dagen i 37 år med en nettoavkastning på 6%.

Tre fördelar med att dagspara:

  1. Enkelheten. Efter att du öppnat sparandet sköts allt per automatik. Välj en summa som du kan avvara – och som sedan kommer att växa sig större framöver.
  2. Många bäckar små-flöden. Välj hur mycket du vill spara varje dag, från så lite som 10 kr/dag. Du kan ändra beloppet eller välja att pausa sparandet direkt i appen.
  3. Klump i magen-borttagaren: När oron för hur ekonomin ska bli som pensionär försvinner. 

Ladda ner NOWO-appen och läs mer om olika sätt att spara

Appstore

Google Play

Alla investeringar är förenade med risk. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i en fond kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. För det fall Du önskar investera i fonden/någon av våra fonder finns information i form av Faktablad och Informationsbroschyr att tillgå på vår hemsida: www.tellusfonder.se.

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med NOWO och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer