1515
Innehåll från NOWOAnnons

NGM-listade sparaktören NOWO vill lösa ett av våra största samhällsproblem: ”Det ska vara enklare och roligare att spara till sin pension”

Rutger Selin, vd för NOWO.
Rutger Selin, vd för NOWO.

Genom att hjälpa oss att mikrospara i vardagen, vill NOWO starta en folkrörelse där fler ser om sin pension. Nu fortsätter fintechbolagets tillväxtresa efter listningen på Nordic Growth Market i våras.

Så fungerar NOWO 

Tanken med NOWO är att du ska kunna leva precis som vanligt, och ändå ha ditt framtida jag i åtanke. NOWO står för No Worries, vilket är den känsla som vd Rutger Selin vill att användarna ska ha när de tänker på pensionen. 

– Det är ett samhällsproblem att vi svenskar vet att vår pension inte kommer att bli vad vi har förväntat oss, men att vi ändå inte gör något åt det. Framförallt gör vi inget åt det i tid, och det är det vi vill ändra på, förklarar Rutger Selin. 

Mikrospara i vardagen

Andreas Bonnier startade NOWO 2015 och ett år senare kom Rutger Selin in i bolaget. Då hade NOWO redan ett antal samarbetspartners och en tydlig vision om att göra livet bättre för morgondagens pensionärer. 

– Att hjälpa människor att spara till pensionen är inget nytt, utan det är något som banker och försäkringsbolag har sysslat med i många år. Men tyvärr gör de ofta sparandet alldeles för krångligt. Därför såg vi att det fanns utrymme för en digital aktör som gjorde det möjligt att spara långsiktigt på ett enklare sätt. 

Med NOWO kan du mikrospara utifrån dina egna behov och preferenser, och själv välja sparsätt och spartempo. Exempelvis kan du sätta upp ett Dagspar och spara en liten summa varje dag. Sedan augusti i år finns även sparsättet  Autospar som gör att du kan fondspara på varje köp du gör med ditt kort. 

– Om du till exempel väljer att det ska läggas på 5 procent på dina köp, kommer en lunch för 100 kronor istället kosta 105kronor. De 5 kronorna som du betalar till dig själv kommer att investeras i NOWO-fonden där de får växa. 

En uppfräschad app 

I våras noterades NOWO på Nordic Growth Market och antalet spartransaktioner bland bolagets medlemmar fortsätter att öka stadigt varje månad. Enligt Rutger Selin är planen framåt att satsa ännu mer på marknadsföring och att rekrytera fler medlemmar, för att på så sätt hjälpa fler svenskar att spara till sin pension. 

– Inom kort kommer vi också att lansera en uppdaterad app som kommer att kännas fräsch och ännu mer användarvänlig, berättar han.  

Så fungerar NOWO 

Alla investeringar är förenade med risk. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i en fond kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Mer information finns att att tillgå via: www.tellusfonder.se. Fondens medel får placeras i överlåtbara värdepapper, penningmarknadsinstrument, derivatinstrument, fondandelar samt på konto hos kreditinstitut.

Mer från NOWO

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med NOWO och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?