1515
Annons
Innehåll från Nordea Private BankingAnnons

Bortglömt pensionskapital hittade hem till Sverige

Manfred Aronsson, delägare och ordförande i Spring Media
Manfred Aronsson, delägare och ordförande i Spring Media

Efter att ha arbetat i London några år flyttad Manfred Aronsson tillbaka till Sverige – men pensionspengarna blev kvar.

– Jag hade helt glömt bort mitt pensionssparande i Storbritannien. Det blev verkligen en glad överraskning att se hur ett sådant blygsamt pensionskapital växt till sig på 25 år. Hade det inte varit för min rådgivare på Nordea Private Banking hade jag nog inte tagit tag i detta, säger han.

Läs mer om Nordea Private Bankings erbjudande här.  

Manfred Aronsson är en av många svenskar som har arbetat utomlands under en period i livet. När han som 29-åring kom till TV3 som trainee i början på 1990-talet hade kanalen ett tjänstepensionsupplägg som uppmuntrade personalen att pensionsspara även privat. Ju mer man satte av själv, ju mer satte kanalen av till tjänstepensionen. 

Efter tre år i London hade han avancerat till marknadschef, och också hunnit bli pappa. Tankarna på ett lugnare liv i Sverige började gro och när Kanal 5, dåvarande Femman, hörde av sig om ett spännande jobb som försäljningschef med placering i Stockholm var beslutet lätt. Manfred Aronsson och familjen flyttade hem och åren gick.

– Jag hade samlat mina övriga pensioner hos Nordea och i samband med ett rådgivningsmöte mindes jag att det också fanns ett litet pensionskapital från min tid i London och TV3. Jag anade dock att detta skulle bli en byråkratisk och administrativ mardröm att flytta den, inte minst på grund av Brexit och jag hann överväga att strunta i det. Min rådgivare hos Nordea Private Banking uppmuntrade mig dock att inleda flyttprocessen och berättade att Nordea kunde hjälpa till om jag körde fast i den engelska byråkratin och försäkringsreglerna för pensionsflytt, säger Manfred Aronsson.

Snabbare process än väntat

En pensionsflytt är en ganska lång process även om det bara ska flyttas kapital mellan pensionsbolag i Sverige. Manfred Aronsson var därför beredd på långa ledtider till följd av brittisk byråkrati och olika regelverk. Men flytten gick otroligt snabbt, knappt en och en halv månad efter det inledande mötet fanns pensionskapitalet i Sverige. 

– Jag trodde nog inte att Nordea så snabbt kunde tränga sig in i den engelska byråkratin, men det gick mycket snabbare och lättare än vad jag hade trott. Jag fick också en otroligt fin service av den proffsiga och serviceorienterade försäkringsspecialisten i Nordeas utlandspensionsteam. Det är inte ofta jag sätter mig och skriver tackbrev till min bank, men den här gången gjorde jag det. 

Ta reda på mer om hur Nordea Private Banking kan hjälpa dig att flytta hem din pension från utlandet 

 

Mer från Nordea Private Banking

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Nordea Private Banking och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera