ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Innehåll från Nobina

Kollektivtrafik möjliggör framtidens hållbara städer

En växande befolkning, urbanisering, städer som förtätas, klimat- och miljömål som måste nås – exempel på komplicerade områden där kollektivtrafiken är en del av lösningen. 

Nobina arbetar för en attraktiv, säker och resurssnål kollektivtrafik som en del av en hållbar samhällsutveckling, med tre prioriterade mål. 
– Genom att utveckla vår affär skapar vi lönsam tillväxt och stärkt konkurrenskraft, samtidigt som vi löser samhällsproblem, säger Magnus af Petersens, chef för strategi och förvärv på Nobina. 

Möter stora samhällsutmaningar
Nobina är Nordens största och mest erfarna kollektivtrafikföretag med över 11 000 anställda. Det ingår i bolagets affärsmodell att möta stora samhällsutmaningar – inte bara de som rör klimat, miljö och infrastruktur. 
– Vi jobbar aktivt med att ta socialt ansvar, både i och utanför våra bussar. Vi är en del av samhällena där vi kör och vi utvecklar vår personal. Vi ser också till att få in personer i bolaget som tidigare stått utanför arbetsmarknaden. Tillsammans med myndigheter, kommuner och näringsliv skapar vi en hållbar utveckling, säger Magnus af Petersens.  

Nobina har tre prioriterade mål som alla hänger samman med hållbarhet. 
– Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och samhällsaktör. Vi bidrar till hållbara städer och samhällen via säkra, ekonomiskt överkomliga och tillgängliga busslösningar. Dessutom har vi ett långsiktigt tänk kring användande och förvaltande av naturresurser för att minimera miljöbelastningen, berättar Magnus af Petersens. 

En hållbar investering
Nobina tar en tydlig roll i att driva förändring och utveckling. 
– Inom elektrifiering har vi Nordens största flotta av elbussar och vi har sedan 2018, tillsammans med SL, världens första självkörande elbussar i reguljär linjetrafik. Just nu utvecklar vi framtidens smarta reseplanerare Travis, där olika trafikslag och tjänster kopplas samman med basen i kollektivtrafiken, säger Magnus af Petersens och fortsätter;
– Genom att vara bryggan mellan olika samhällsaktörer, förena den kunskap som finns och driva utveckling bidrar vi till hållbara samhällen att växa och bo i.

Grön finansiering
I februari 2019 emitterade Nobina en grön obligation om 500 MSEK. Det är den första i Norden som är kopplad till kollektivtrafiken och den snabba omställning som sker med elektriska och fossilfria bussar. Nobinas gröna ramverk har granskats av det oberoende klimat- och miljöforskningsinstitutet Cicero och fått högsta betyget ”Dark Green”. Obligationen tydliggör Nobinas hållbarhetsagenda och påskyndar omställningen till en fordonsflotta som drivs till 100 procent med förnybar energi. 

Likviden kommer att användas till:

• Elbussar

• Fordon som drivs helt av biobränsle

• Laddinfrastruktur för bussar

Fakta
• 320 000 000 resenärer reste 2018 med någon av våra bussar

• 13 362 ton minskade koldioxidutsläpp genom Nobinas koncept för Ecodriving – Den Gröna Resan

• 233 000 ton koldioxidreduktion jämfört med diesel

Läs mer på: www.nobina.se

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Nobina och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer