Annons
Innehåll från NilfiskAnnons

Industridammsugaren som gör rent på en helt ny nivå

Nilfisk är en av världens ledande tillverkare av rengöringsutrustning. Nu lanserar bolaget en unik, ny produkt som lämpar sig särskilt för lager och logistikverksamheter. 

– VHB436 är den första batteridrivna dammsugaren för industribruk. Den kombinerar prestandan i vår traditionella portfölj med mycket hög drifttid, säger Richard Andersson, Senior Produktspecialist Industridammsugare hos Nilfisk. 

Nilfisk har i över 115 år utvecklat sina produkter med högsta möjliga kvalitet som målsnöre. Idag erbjuder bolaget ett omfattande utbud av förstklassiga rengöringsprodukter och ett stabilt eftermarknadsutbud till den professionella marknaden. Det är alltså inte att undra på att Nilfisk går i bräschen för att utveckla banbrytande nya produkter för industrin. 

– Vi har en rad olika lösningar för lager och logistik och kan tillgodose alla tänkbara behov för säker, snabb och smidig rengöring av lokaler. Våra främsta produktlinjer är professionell golvvårdsutrustning, dammsugare och högtryckstvättar, samt ett brett utbud av dammsugare och högtryckstvättar för hemmabruk till kunder över hela världen. 

Idealisk för högtrafikerade miljöer

Richard Andersson beskriver VHB436 som en naturlig utveckling av Nilfisks lösningar. Det är bolagets första batteridrivna industridammsugare och den kan skryta med en imponerande filtreringsnivå tack vare det stora stjärnfiltret, för tillförlitlig och långvarig prestanda. Som tillval kan man dessutom förbättra operatörssäkerheten ytterligare med ett HEPA14-filter, vilket håller kvar även det finaste dammet. 

– Den är idealisk för användning i högtrafikerade miljöer där effektivitet är lika viktigt som säkerhet och kompromisslösa resultat är nyckeln till framgång för verksamheten. 

Genom att skippa sladdarna, så att de inte är i vägen, bidrar det till full operationell frihet både för de som ska städa och de som utför det dagliga arbetet på lagret. Man slipper också lägga tid på att leta eluttag, i utrymmen där det många gånger är dålig tillgång på eluttag. Designen är kompakt och lätthanterlig, med stora hjul, flexibel slang och universalhandtag – det underlättar att rengöra exempelvis högtrafikerade eller trånga och svåråtkomliga utrymmen. 

– Med höghöjdstillbehör eller tillvalet gaffeltrucksfäste når man också enkelt alla höjder, säger Richard Andersson. 

Förstklassig prestanda och filtreringsförmåga

Men hur länge orkar egentligen VHB436? Modellen bibehåller den förstklassiga prestandan och filtreringsförmågan i Nilfisk industriportfölj och kombinerar den med hög drifttid som möjliggörs av Nilfisk litium-jon-batteri. Beroende på drifttidsbehov kan man välja mellan två och tre litium-jon-batterier.

– Med tre batterier har VHB436 en kontinuerlig drifttid på hela två timmar. Därtill tar det enbart två timmar för den inbyggda laddaren att få upp batterikapaciteten från 0 procent till 90 procent. Tack vare tre motorer och en effekt på 36 V uppnår dammsugaren högsta sugeffekt.

Det helhetsperspektiv som Nilfisk har applicerat på VHB436 omfattar naturligtvis även säkerheten. Den certifierade dammsugaren efterlever samtliga EU- och USA-standarder för industrimaskiner. 

– Detta är det självklara nya steget för rengöringslösningar på industriell nivå. Vi ser fram emot att presentera modellen för våra kunder på djupet, avslutar Richard Andersson. 

FAKTA: 

Nilfisk är en av världens ledande producenter av professionella rengöringsmaskiner. Med huvudkontor i Danmark har vi utvecklat professionell rengöringsutrustning i mer än 115 år. Vi erbjuder industriella dammsugare, högtryckstvättar, våt-/torrdammsugare och sop-/skurmaskiner för alla behov inom alla branscher.

Läs mer om VHB436 på www.nilfisk.se 

 

Mer från Nilfisk

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Nilfisk och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera