1515
Annons
Innehåll från NibeAnnons

Hållbara energilösningar för ett hållbart näringsliv

Sedan starten för snart 70 år sedan har NIBE koncernen utvecklat, tillverkat och marknadsfört hållbara produkter och klimatiseringssystem. Affärsansvar och hållbarhetsansvar utgör grunden för företagets ledningsfilosofi och för koncernens stabilitet. NIBEs produkter är energieffektiva och hjälper kunderna att sänka sitt klimatavtryck. 

NIBE koncernen bedriver global verksamhet inom de tre affärsområdena NIBE Climate Solutions, NIBE Element och NIBE Stoves. Inom dessa bidrar man till ett minskat klimatavtryck med energieffektiva produkter inom flera områden såsom inomhuskomfort, komponenter för intelligent uppvärmning och styrning, elektrifierad transport och medicinteknik.  

Koncernen stödjer och arbetar aktivt mot FN:s globala mål för en hållbar utveckling. Med fokus på sex SDG:er (Sustainable Development Goals), som tydligt är kopplade till NIBEs interna mål och handlingsplaner, leder företaget branschen mot en hållbar omställning. 

De SDG:er NIBE fokuserar på handlar bland annat om att öka andelen produkter som baseras på förnybar energi samt att skapa en mer hållbar produktion genom att använda resurser effektivt. Dessutom arbetar NIBE enligt målen mot korruption i alla former och för att främja en trygg och säker arbetsmiljö.

– NIBE tillverkar innovativa produkter och ligger i framkant när det gäller hållbarhet. Vi arbetar med målen inom hela värdekedjan både hos kunden, i verksamheten och med våra leverantörer. Vi har gjort stora investeringar i våra produktionsanläggningar och håller på att ställa om många fabriker. NIBE har tagit ett generellt beslut att minska användningen av fossila bränslen och enbart använda egna hållbara lösningar där det är möjligt. Vi måste leva som vi lär och på så sätt visar vi att våra produkter är hållbara, säger Helene Olsson, Hållbarhetsansvarig för leverantörer på NIBE.

Hållbart inomhusklimat blir hållbart världsklimat

Präglade av starka klimatväxlingar har NIBE Climate Solutions anpassat sina produkter för att skapa optimalt inomhusklimat. Inom affärsområdet NIBE Climate Solutions tillverkar värme- och kylsystem för bland annat kontor, villor och större anläggningar såsom sjukhus och köpcentrum. Utnyttjandet av förnybar energi är av högsta prioritet för omställningen och affärsområdet kombinerar detta med innovativ teknik för att skapa effektiva produkter som värnar om människan och klimatet. 

– I Sverige och i Norden tar vi ofta hållbarhet för givet men vi ser ett uppvaknande i andra länder där gas fortfarande är den stora energikällan för ren uppvärmning. När man tar steg bort från fossila bränslen i dessa länder börjar en omställning. Där finns vi numera väl etablerade och hjälper kunder att övergå till mer energieffektiva och hållbara lösningar, säger Klas Dahlberg, Affärsområdeschef NIBE Climate Solutions. 

NIBE Climate solutions utvecklar ständigt sin produktportfölj till att bli mer energieffektiv för att härigenom aktivt bidra till en hållbar omställning i branschen. 

Med den kraftiga tillväxten finns ett stort behov av engagerade och kompetenta medarbetare som intresserar sig för innovativa lösningar avseende klimatfrågor och finner NIBEs värderingar tilltalande. 

– Kraven på omställningar till ett mer hållbart samhälle ökar snabbt vilket också kräver en kompetensförsörjning för att såväl näringslivet som samhället i stort skall kunna möta denna utmaning säger Kenneth Magnusson, Hållbarhetschef på NIBE.

Om NIBE

Från starten i småländska Markaryd för snart 70 år sedan, har NIBE vuxit till ett internationellt företag med 18 700 (17 000) medeltal anställda och närvaro i hela världen. Drivkraften har sedan starten varit en stark kultur av entreprenörskap och en passion för ansvarsfullt företagande. Framgångsfaktorerna har varit långsiktiga investeringar i hållbar produktutveckling och strategiska förvärv. Tillsammans har detta åstadkommit en målinriktad och kraftig tillväxt som 2020 genererade en omsättning på drygt 27 (25) miljarder kronor.

NIBE är sedan 1997 börsnoterat under namnet NIBE Industrier AB på Nasdaq Nordic, Large Cap med en sekundärnotering på SIX Swiss Exchange sedan 2011.     

Läs mer om NIBE här

Mer från Nibe

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Nibe och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?