ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Innehåll från NGM

Små och medelstora bolag: Så blir ni synliga för marknaden

  • Tillväxt genom börsnotering är ett bra sätt att öka kännedomen om ditt företag.

Vill du rekrytera ny kompetens till ditt bolag? Eller har du kanske planer på att söka nytt kapital? Då kan en börsnotering vara rätt väg. När du noterar ditt bolag på börsen stärks varumärket och kännedomen om din verksamhet ökar.

Unika möjligheter till kapital, likviditet och synlighet – läs mer om NGM:s plattform här

Att börsen bara är till för stora etablerade företag är en seglivad myt. Detsamma gäller idén om att det är krångligt att notera sitt bolag. Den svenska börsen NGM, som lägger allt sitt fokus på små- och medelstora företag, guidar och stöttar sina bolag genom hela noteringsprocessen.

– Vi har ett stort fokus på bolagens tillväxt och vill erbjuda en prisvärd och attraktiv marknadsplats. En av våra största styrkor är vårt breda nätverk som ger bolagen tillgång till många kontakter och målgrupper, både i Sverige och internationellt, säger NGM:s vice vd Tommy Fransson och tillägger:

– Tack vare vårt samarbete med Börse Stuttgart möjliggör en notering hos oss för en parallellnotering i Tyskland. Något som i sin tur ger bolagen tillgång till ett 80-tal extra börsmedlemmar.

Stärkt bas-likviditet
Vid en notering hos NGM får du tillgång till en rad olika finansiella rådgivare med expertis inom ett flertal områden, som exempelvis spel-, biotech- och hälsosektorn. Rådgivarna ser till att din notering blir enkel och smidig, och hittar lösningar som passar ditt bolags behov.

– Vi erbjuder även kostnadsfri likviditetssupport via våra samarbetspartners och levererar en stärkt bas-likviditet i form av en market maker, som är en finansiell aktör som ställer priser kontinuerligt på börs.

Redaktionell bevakning
För att få upp intresset för din aktie har NGM ett samarbete med nyhetsbyrån Finwire som ser till att de noterade bolagen blir journalistiskt bevakade.

– Förr blev alla noterade bolag bevakade av journalister, men i och med att floran på börsen har ökat avsevärt är det idag oftast de större bolagen som får mest uppmärksamhet. För att även de mindre bolagen ska få redaktionell bevakning ser Finwire till att en journalist tittar på all kommunikation som våra noterade bolag går ut med.

Extra intäkt varje månad
Tommy Fransson förklarar att NGM inte bara vill vara en marknadsplats för sina bolag, utan även en partner som hjälper bolagen att växa. Därför har NGM infört intäktsdelning som ger företagen en extra intäkt varje månad. 

– Det innebär att vi delar våra transaktionsintäkter med våra noterade bolag, det vill säga att de får en del av de pengar som vi tjänar när en aktie handlas på börsen. Förra året hade 22 procent av våra noterade bolag en större intjäning på att vara noterade hos oss, än kostnaden för att vara noterad, säger Tommy Fransson och tillägger:

– Den här typen av belöningssystem finns inom många olika verksamheter, men i börsvärlden är vårt erbjudande ensamt i sitt slag.

Unika möjligheter till kapital, likviditet och synlighet – läs mer om NGM:s plattform här

Om NGM
Nordic Growth Market NGM AB (NGM) är en auktoriserad börs med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. NGM erbjuder idag handel i över 12 000 olika värdepapper som till exempel aktier, obligationer, AIF:er och derivat. Börsen är ett helägt dotterbolag till Börse Stuttgart, Tysklands ledande börs för privata investerare. NGM:s unika erbjudande syftar till att hjälpa Nordiska SME-företag till bästa möjliga tillväxt. För mer information om NGM, besök www.ngm.se. Följ oss på LinkedIn och Twitter.

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med NGM och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer