ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Innehåll från NGM

Så kan svenska SME-bolag bli årets största vinnare

  • NGM:s vice vd Tommy Fransson.

Välmående och innovativa företag är ett måste för att Sverige ska blomstra. Ett sätt för små- och medelstora (SME) bolag att öka sin tillväxt är en notering på börsen – och det finns mycket att tjäna på att notera sig rätt.

Unika möjligheter till kapital, likviditet och synlighet – läs mer om NGM:s plattform här

Det finns många spännande SME-företag i Sverige idag som har potential att växa sig riktigt stora. Men trots att en börsnotering är ett bra sätt att skapa förutsättningar för tillväxt är det få mindre bolag som tror att det är något för dem. Många är istället av uppfattningen att det bara är stora etablerade företag som kan notera sig på börsen – men så är inte fallet. Den svenska börsen NGM tror att tillväxten kommer att komma från andra håll än storföretagen framöver och har därför valt att lägga sitt fokus på små och medelstora bolag.

– Vi har redan några av börsens starkast lysande stjärnor och arbetar hela tiden med att skapa ännu bättre förutsättningar för våra noterade bolag att växa. Bland annat lanserar vi i år en unik tjänst där vi levererar en stärkt bas-likviditet  i form av en market maker, det vill säga en finansiell aktör som ställer priser kontinuerligt på börs, säger NGM:s vice vd Tommy Fransson.  

Ökar värdet av en börsnotering
NGM vill inte bara vara en marknadsplats för sina noterade bolag, utan även en partner som hjälper bolagen framåt. Genom att dela med sig av de handelsintäkter som uppstår när ett bolags aktier handlas, ser NGM till att en börsnotering många gånger är direkt lönsam för företagen.

– Förra året hade 22 procent av våra noterade bolag en större intjäning på att vara noterade hos oss, än kostnaden för att vara noterad. Den här typen av belöningssystem finns inom många olika verksamheter, men i börsvärlden är vårt erbjudande ensamt i sitt slag.

Parallellnotering i Tyskland
Den största anledningen till att notera sitt bolag är behovet av mer kapital för att kunna fortsätta utvecklas. En notering på NGM ger inte bara ditt bolag tillgång till den nordiska kapitalmarknaden, utan även i större utsträckning den europeiska.

– Tack vare vårt samarbete med Börse Stuttgart ger en notering hos oss en större internationell räckvidd – och tillgång till ett 80-tal extra börsmedlemmar.  I och med att vi även distribuerar marknadsdata till informationsmottagare av alla de slag  säkerställer en börsnotering att du får ut ditt bolags varumärke.

Unika möjligheter till kapital, likviditet och synlighet – läs mer om NGM:s plattform här

Om NGM
Nordic Growth Market NGM AB (NGM) är en auktoriserad börs med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. NGM erbjuder idag handel i över 12 000 olika värdepapper som till exempel aktier, obligationer, AIF:er och derivat. Börsen är ett helägt dotterbolag till Börse Stuttgart, Tysklands ledande börs för privata investerare. NGM:s unika erbjudande syftar till att hjälpa Nordiska SME-företag till bästa möjliga tillväxt. För mer information om NGM, besök www.ngm.se. Följ oss på LinkedIn och Twitter.

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med NGM och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer