ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Innehåll från NGM

Rätt notering kan ge stabilare prisbild

  • Tommy Fransson, vice vd på NGM.

Vill du notera ditt bolag men vet inte vilken marknadsplats du ska välja? Genom att notera företaget på en börs som passar din bolagsform får du bäst förutsättningar för tillväxt – något som i sin tur gör företaget mer attraktivt som både arbetsgivare och affärspartner.

Unika möjligheter till kapital, likviditet och synlighet – läs mer om NGM:s plattform här

En börsnotering är ett stort steg för ett bolag och för att den ska bli framgångsrik krävs noggranna förberedelser. Först och främst måste du, genom att utgå från de behov och målsättningar företaget har, välja var noteringen ska ske. Har du som mål att expandera företaget till andra länder ska du exempelvis välja en börs med internationell räckvidd, för att på så sätt göra bolagets aktier tillgängliga på utländska marknader.

– Våra noterade bolag får inte bara tillgång till den nordiska kapitalmarknaden, utan även i större utsträckning den europeiska – allt tack vare vårt samarbete med Börse Stuttgart som möjliggör för en parallellnotering i Tyskland, säger den svenska börsen NGM:s vice vd Tommy Fransson.

En börs för tillväxtbolag
Som en modern aktör på aktiemarknaden med fokus på innovation och enkelhet, är NGM en börs för nytänkande tillväxtbolag.

– Vi jagar inte gamla industribolag, utan fokuserar på små och medelstora företag som passar vår profil bättre. Vår ambition är att hela tiden driva utvecklingen av börsvärlden framåt och det gör vi bland annat genom olika funktioner i vårt egenutvecklade handelssystem, som sedan det lanserades 2010 har visat sig otroligt stabilt.

Först i världen med intäktsdelning
Förutom ett state-of-the-art handelssystem med funktioner som även blivit standard på andra marknader, tillhandahåller NGM en rad olika tjänster för att ett bolags notering ska bli så framgångsrikt som möjligt. Bland annat tillför man en bas-likviditet i form av en market maker, det vill säga en finansiell aktör som ställer priser kontinuerligt på börs.

– Vi är även den första börsen i världen som med intäktsdelning, vilket innebär att vi delar våra transaktionsintäkter med våra noterade bolag. Förra året hade 22 procent av våra noterade bolag en större intjäning på att vara noterade hos oss, än kostnaden för att vara noterad. 

Även mindre bolag bevakas
För att underlätta kommunikationen mellan bolagen och kapitalmarknaden erbjuder NGM både analyssupport och IR-support. Utöver detta har NGM även ett samarbete med nyhetsbyrån Finwire för att se till att de noterade bolagen blir journalistiskt bevakade.

– Förr blev alla noterade bolag bevakade av journalister, men i och med att floran på börsen har ökat avsevärt är det idag oftast de större bolagen som får mest uppmärksamhet. För att även de mindre bolagen ska få redaktionell bevakning ser Finwire till att en journalist tittar på all kommunikation som våra noterade bolag går ut med, säger Tommy Fransson och tillägger:

– Genom att erbjuda ett brett spann av tjänster ser vi till att bolagen får de bästa förutsättningarna för tillväxt. Vårt mål är att erbjuda den mest prisvärda och attraktiva marknadsplatsen.

Unika möjligheter till kapital, likviditet och synlighet – läs mer om NGM:s plattform här

Om NGM
Nordic Growth Market NGM AB (NGM) är en auktoriserad börs med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. NGM erbjuder idag handel i över 12 000 olika värdepapper som till exempel aktier, obligationer, AIF:er och derivat. Börsen är ett helägt dotterbolag till Börse Stuttgart, Tysklands ledande börs för privata investerare. NGM:s unika erbjudande syftar till att hjälpa Nordiska SME-företag till bästa möjliga tillväxt. För mer information om NGM, besök www.ngm.se. Följ oss på LinkedIn och Twitter.

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med NGM och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer