ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Innehåll från NGM

Målet: Vi ska hjälpa fler kvinnor in på börsen

  • Michaela Berglund, som driver Feminvest, och Tommy Fransson, vice vd för NGM.

För att inspirera fler kvinnor att ta sig till börsen har NGM inlett ett samarbete med nätverket Feminvest.

– Idag är det en alldeles för stor underrepresentation av kvinnor, både vad gäller entreprenörer och investerare. Feminvest jobbar aktivt för att förbättra detta och det vill vi vara med och stödja, säger Tommy Fransson, NGM:s vice vd.

Unika möjligheter till kapital, likviditet och synlighet – läs mer om NGM:s plattform här

Enligt en ny undersökning från tankesmedjan Ownershift äger män dubbelt så mycket som kvinnor. Samtidigt visar den senaste Allbright–rapporten att endast vart tionde svenskt bolag har en kvinnlig vd. För att förändra statistiken har börsen NGM gått samman med Feminvest – Sveriges största investerarnätverk för kvinnor.

– NGM har som ambition att förbättra och modernisera förutsättningarna för den nordiska kapitalmarknaden. Vi gör det redan idag på ett flertal sätt och att stödja Feminvests arbete är en självklarhet, säger NGM:s vice vd Tommy Fransson.

Ökad tillväxt
Feminvest har funnits i drygt tre år och består idag av 20 000 kvinnor runt om i Sverige som har ett gemensamt intresse av att investera och starta bolag. Nätverket arbetar bland annat med att skapa investeringsbara produkter som är framtagna utefter krav som exempelvis jämställda styrelser eller ledningsgrupper.

– Sedan jobbar vi såklart även med att få in fler kvinnor på börsen eftersom vi tror att det finns ett enormt värde i det, både med tanke på tillväxt och kompetensförsörjning. Vi vill helt enkelt vara med och påverka de här tio procenten och se till att de blir fler, förklarar Michaela Berglund, som driver Feminvest. 

Lyfta förebilder
Målet med NGM:s och Feminvests samarbete är att erbjuda kunskap om själva noteringsprocessen samt att inspirera till en börsnotering genom att lyfta goda exempel på kvinnor som har tagit sig till börsen.

– Jag tror att många ser börsen som en relativt avlägsen marknadsplats och tänker att de själva inte kan ta sitt bolag dit. Därför vill vi genom olika inspirerande event och kampanjer visa på kvinnor som fått sina bolag att växa genom en notering. Målsättningen är att vi ska kunna följa upp vårt arbete om två år och se att vi har tagit x antal kvinnor till börsen, säger Michaela Berglund. 

Unika möjligheter till kapital, likviditet och synlighet – läs mer om NGM:s plattform här

Om NGM
Nordic Growth Market NGM AB (NGM) är en auktoriserad börs med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. NGM erbjuder idag handel i över 12 000 olika värdepapper som till exempel aktier, obligationer, AIF:er och derivat. Börsen är ett helägt dotterbolag till Börse Stuttgart, Tysklands ledande börs för privata investerare. NGM:s unika erbjudande syftar till att hjälpa Nordiska SME-företag till bästa möjliga tillväxt. För mer information om NGM, besök www.ngm.se. Följ oss på LinkedIn och Twitter.

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med NGM och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer