Annons
Innehåll från NetAppAnnons

Så hjälper NetApp sina kunder att bli bäst genom data

Martin Wallin och Fredrik Nygren på NetApp
Martin Wallin och Fredrik Nygren på NetApp

Digitaliseringen sker i en rasande fart och allt fler företag, såväl jättar som mindre bolag, använder sig av molntjänster och andra applikationer. NetApp är mjukvaruföretaget vars unika plattform binder ihop hela flödet och optimerar användandet av data. – Våra kunder dominerar sina marknader genom att använda data på ett smart sätt, säger Martin Wallin, Sverigechef, NetApp.

NetApp grundades 1992 och finns idag över hela världen. Med sina snart 30 års erfarenhet är de specialister på optimal data- och applikationshantering. De senaste åren har AI revolutionerat branschen och NetApp erbjuder en gedigen produktportfölj med AI-lösningar.

– Vår dataplattform kan finnas överallt där våra kunder finns och kopplas till vilket publikt moln som helst. Till skillnad från när det gäller stand alone-lösningar kan vi anpassa verktyget helt efter kunden och de behov som finns. Vi skapar en samlad plats för allt ditt data, istället för flera öar, säger Fredrik Nygren, Teknikchef, NetApp Sverige.

Börja smått och skala upp

För organisationer som vill använda data för att automatisera och optimera sin verksamhet är det helt centralt med ett system anpassat för analys av data, men NetApp vill samtidigt understryka att man inte behöver ta till det tunga artilleriet direkt utan menar man kan börja smått – för att sedan skala upp.

– Det finns en stor hype idag kring nya modeller på jättestora servrar, men dessa kommer också med en häftig prislapp. Det går att börja smått och växa in i riktigt stora lösningar allt eftersom behoven ökar, och det går att göra på ett mycket enkelt sätt. Kommersiellt tror jag att vi kommer se väsentligt fler mindre företag ta till sig den här typen av lösningar. Det finns många möjligheter att komma igång med artificiell intelligens och smartare nyttjande av data, jämfört med för bara tre år sedan, säger Martin.

Inom healthcare och fordonsbranschen har man tidigt tagit sig an avancerad teknik och ett viktigt nästa steg för NetApp är att hjälpa även mindre organisationer. Målet är att kunna skala upp, analysera och skapa resultat av datan, på ett sätt som är både avancerat rent teknologiskt men också tillgängligt och begripligt.

– I vår värld ska det vara så enkelt som möjligt – man ska inte behöva kunna eller förstå all vår teknik för att dra nytta av de mervärden den ger, säger Fredrik.

Bäst genom data

Digitaliseringen sker i en väldig fart och i Sverige har vi kommit långt vad gäller idéer och teknologi, områden där NetApp ligger i framkant.

– AI och Molnbaserade lösningar är våra största tillväxtområden och det finns stora fördelar med att nyttja denna teknologi för bolag. Med vår plattform och expertis hjälper vi våra kunder utvinna värdet i deras data, förändra sina branscher och bli marknadsledande, avslutar Martin.

Fakta

NetApp tillhandahåller hårdvara, mjukvara och molntjänster som hjälper organisationer att köra sina applikationer optimalt, oavsett om de utvecklar lösningar i molnet, flyttar till molnet eller bygger privata moln i det egna datacentret. Med lösningar som fungerar i distribuerade miljöer hjälper NetApp organisationer att bygga deras eget data fabric och på ett säkert sätt leverera rätt data, tjänster och applikationer till rätt personer – när som helst och var som helst. 

Läs mer på: www.netapp.se 

Mer från NetApp

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med NetApp och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera