Annons
Innehåll från NetAppAnnons

NetApp: ”Vi ser till att rätt data finns på rätt plats för dina applikationer och användare”

Den snabba teknikutvecklingen och det hybrida kontoret har gjort att det blir allt vanligare för företag att hantera stora datamängder i molnet. För att underlätta för företag att hantera sin data på ett säkert, användarvänligt och kostnadseffektivt sätt har Netapp tagit fram flera innovativa tjänster – lösningar som hjälper företag med kostnadsoptimering av datalagring, skapar samma upplevelse för användarna oavsett var de befinner sig och säkrar känslig information.

Redan innan pandemin började företag söka arbetskraft utanför Sveriges gränser på grund av kompetensbrist. Idag har många företag medarbetare som behöver jobba med data över nätet då de inte sitter nära företagets applikationer eller datacenter.

– Det här gör att företag måste göra applikationer och data mer tillgängliga via virtuella arbetsplatser och datahantering i molnet. Vi pratar mycket idag med våra kunder om data fabric, om vikten av att se till att alla medarbetare har samma tillgång och möjlighet att använda data oavsett var den lagras eller var medarbetarna befinner sig, berättar Martin Wallin, Sverigechef, NetApp.

Det finns också en större förståelse för nyttan av demokratisering av data, att det gynnar arbetet med att omvandla data till intelligens. 

– När alla berörda får tillgång till samma fakta och insikter skapas en snabbare utveckling. Genom att använda den senaste tekniken skapas effektivare processer och konkurrensfördelar. Men för att få det här att fungera måste de här frågorna upp på ledningsgruppsnivå, förklarar Martin Wallin.

NetApp leder utvecklingen

NetApp, som är ett globalt molndrivet, datafokuserat mjukvaruföretag, hjälper sina kunder att bygga dataplattformar som gör kundföretagets applikationer tillgängliga för medarbetare och andra berörda, oavsett om informationen finns i det egna datacentret eller i något av de stora publika molnen som AWS, Microsoft Azure eller Google Cloud. 

– Vi kan göra datahantering tillgänglig och möjlig på alla platser där den behöver finnas. Det som är unikt med NetApp är att vi förutom att hjälpa våra kunder med säker datalagring också hjälper dem att hantera sin data genom vår innovativa mjukvara, på ett smart och kostnadseffektivt sätt, berättar Fredrik Nygren, Teknikchef, NetApp.

NetApp erbjuder sina kunder tre nya tjänster: Spot PC, som optimerar kostnaderna för virtuella arbetsplatser genom att automatiskt flytta användare dit lägsta kostnad är, NetApp Global File Cache, som ser till att den virtuella lokala arbetsplatsen ger användare i molnet samma upplevelse av filer som tidigare fanns när alla var samlade på samma kontor, samt NetApp Cloud Data Sense som hjälper företaget att identifiera och klassificera känslig data och ser till att den inte läcker ut på nätet.

– Vi har varit drivande i utvecklingen och är den enda leverantören i världen vars teknologi används av de tre största molnleverantörerna i deras datacenter. Så vi erbjuder våra kunder en unik möjlighet att kunna använda samma teknologi inom sin egen organisation som för den data man väljer att lägga i molnet, avslutar Martin Wallin.

Om NetApp
Vi är ett globalt molndrivet, datafokuserat mjukvaruföretag som ger organisationer möjlighet att leda med data i en tid av ökande digital transformation. Företaget tillhandahåller hårdvara, mjukvara och molntjänster som hjälper organisationer att köra sina applikationer optimalt. Med lösningar som fungerar i distribuerade miljöer hjälper NetApp organisationer att bygga deras eget data fabric.

Läs mer på www.netapp.se

Mer från NetApp

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med NetApp och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera