Annons
Innehåll från NesteAnnons

Praktisk guide: Så enkelt är det att börja köra miljövänligt

Att byta till förnybara drivmedel är enkelt och effekterna blir stora. Tack vare Nestes steg-för-steg-guider kan du snabbt sänka ditt företags miljöpåverkan.

Läs mer om förnybart bränsle

Klimathotet är enligt många en av vår tids mest akuta frågor. En av de kanske viktigaste åtgärderna för att bekämpa problemet är att transportsektorn minskar sin användning av fossila drivmedel. Men många vet inte hur de ska bära sig åt för att göra en förändring.

Om man har dieselfordon är en metod som är både enkel och effektiv att gå över från att köra på fossil diesel till förnybar diesel, även kallat HVO.

– När man beaktar hela produktionskedjan ger vår Neste MY Förnybar Diesel upp till 90 procent lägre växthusgasutsläpp än fossil diesel, säger Per Emanuelson, Head of Branded Sales på Neste.

Steg-för-steg-guider
För att veta hur du enklast ställer om till Neste MY Förnybar Diesel, har Neste tagit fram steg-för-steg-guider som finns på deras hemsida, neste.se. Förutom en mer allmän guide för företag, finns också guider som är specifikt riktade mot kommuner och byggsektorn.

– I grunden är det enkelt för företag att ställa om till förnybar diesel. Och med våra steg-för-steg-guider blir det ännu enklare att få en överblick av hur det går till, säger Per Emanuelson.

Avfall och rester blir till bränsle
Anledningen till att Neste My Förnybar Diesel leder till mindre utsläpp av växthusgaser beror framförallt på att den är tillverkad av råvaror som inte ger nya utsläpp i atmosfären. Genom en patenterad process kan Neste omvandla avfall, som bland annat använd frityrolja, till HVO. Genom en efterbehandling ges den sedan egenskaper som exempelvis köldtålighet, för att den på så sätt ska vara precis lika pålitlig som fossil diesel även under vintermånaderna.

– Förnybar diesel gör dieselbilen till den moderna tidens miljöbil. Vi hoppas att steg-för-steg-guiderna på vår hemsida ska göra att fler företag inser hur enkelt det är att ställa om, säger Per Emanuelson.

Läs mer om förnybart bränsle

Mer från Neste

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Neste och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?