Hoppa till innehållet

Annons
Innehåll från Näktergal ABAnnons

Nästa generations digitaliserade bolån på 142 dagar

Folks förväntningar på bolån utvecklas och Näktergal leder utveckling genom digitalisering.

Rätt partner kan hjälpa er att digitalisera bolån 

Det är ingen hemlighet att bolåneansökningar inte möter kundernas förväntan i dagens moderna värld. Traditionella banker följer strikta utlåningsriktlinjer, vilket missgynnar potentiella husägare som inte faller inom den typiska 9-till-5-mallen. Förutsättningarna för en stor del av dagens hushåll ser annorlunda ut - visstidsanställningar, familjer med låg inkomst eller egenföretagare är exempel. Med pappersbaserade formulär och långa väntetider blir det för en stor del av befolkningen som att försöka stoppa en rund pinne i ett fyrkantigt hål.

Det visar sig att det, genom att utnyttja digitaliseringens kraft, är möjligt att nå detta underutnyttjade (och växande) marknadssegment. Näktergals digitaliserade utlåningsplattform kan vara nyckeln till att låsa upp nya möjligheter och marknader för nisch- och utmanarbanker.

Bluestep Bank och Näktergal - banar för framtiden

Näktergals partnerskap med Bluestep Bank är ett utmärkt exempel - tack vare Näktergals flexibla digitala plattform kunde Bluestep Bank lansera digitaliserade bolån i Finland i juni i år. Individer som tidigare var förbisedda kan nu smidigt få ett bolån med bankens nya erbjudande. Svaren från konsumenterna har varit överväldigande positiva.

- Att tillhandahålla förstklassig kundsupport är avgörande för vår ambition att hjälpa människor att förändra sina livssituationer. Näktergal påskyndade vår lansering i Finland med en lösning som ger en fantastisk upplevelse för både våra kunder och bolånehandläggare, säger Petri Matikainen, Operational Manager på Bluestep Bank.

Ett flexibelt, digitalt verktyg för långivare

Bluestep Bank var den första banken som lanserade plattformen för bolån på den finska marknaden. Genom samarbetet kunde Näktergal leverera bolåneplattformen i Finland på bara 142 dagar från projektstart till lansering. Detta är inte ovanligt - Näktergal har en djup förståelse för hur viktigt det är att komma igång snabbt och korrekt, med lösningar som kan produktionssättas på så lite som tre månader.

Alternativa data ger nya möjligheter

En av nycklarna till Bluestep Banks erbjudande är att använda en kombination av datakällor för att bedöma ansvarsfulla kandidater som inte passar formen. Alternativa data används utöver sedvanliga kreditupplysningar för att samla mer data och därmed ge en bättre bild av en persons ekonomiska situation.

Digitalisering gör också att processerna blir snabbare - där traditionella banker kanske inte kommer tillbaka till en sökande på några veckor, betyder den nya tekniken att Bluestep Bank kan erbjuda ett bolån till en kund inom 24 timmar tack vare strömlinjeformade processer och en förbättrad kundupplevelse.

Det finns ingen tid som nuet

I takt med att människors sätt att arbeta förändras kommer fler och fler personer som inte passar den traditionella bolånemallen att leta efter bolånelösningar. Näktergals uppdrag är att ansvarsfullt göra bolån tillgängliga för alla människor som har en stabil ekonomisk situation.

Få hjälp med att lösa företagets utmaningar – bokar rådgivning här 

Fakta om Näktergal

Näktergal är en digital låneplattform som förbättrar och effektiviserar lånprocesser. Företaget erbjuder plattformslösningar för konsumentlån, bolån, företagslån samt för sparkonto. Molntjänsten gör det möjligt för aktörer att snabbt skala och effektivisera verksamheten. För konsumenter möjliggör Näktergal en användarvänlig, intuitiv och mobilanpassad låneansökan och hantering. Näktergal lanserades 2015 av Erik Bennerhult och Mikael Abrahamsson och finns idag på den svenska och finska marknaden med kunder såsom Bluestep Bank, GCC och Bofink. För mer information, besök naktergal.tech.

 

Mer från Näktergal AB

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Näktergal AB och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera