Annons
Innehåll från MonitorAnnons

Därför valde KB Components att gå över till affärssystemet MONITOR G5

Med över 40 års erfarenhet har Monitor blivit marknadsledande i Sverige på affärssystem för tillverkande företag. KB Components är mycket nöjda med möjligheten att kunna använda samma affärssystem i alla sina bolag runt om i världen.
Med över 40 års erfarenhet har Monitor blivit marknadsledande i Sverige på affärssystem för tillverkande företag. KB Components är mycket nöjda med möjligheten att kunna använda samma affärssystem i alla sina bolag runt om i världen.

Ett standardiserat och kostnadseffektivt system, skräddarsytt för tillverkande företag. För svenska KB Components har bytet till affärssystemet MONITOR G5 inneburit nya möjligheter, både nu och i framtiden. 

– Systemet kan uppdateras med nya smidiga funktioner och moduler kontinuerligt, säger Daniel Harrysson, ERP-projektledare på KB Components.

Läs mer om MONITOR G5

1947 grundades svenska KB Components med målet att leda plastindustrins utveckling. Nu drygt 70 år senare är bolaget en av Skandinaviens största aktörer och levererar innovativa plast- och komponentlösningar till flera världsledande tillverkare av medicinteknik, möbler, kromning, industriteknik och belysning. Dessutom är KB Components underleverantör till några av världens största biltillverkare.

Huvudkontoret ligger i Örkelljunga, men verksamheten är i högsta grad global. Bolaget har över 800 anställda och totalt sex olika produktionsenheter i tre världsdelar.

Själva kärnan i KB Components är tillverkning och då behövs ett system som stöder deras högautomatiserade produktion, hela vägen från råmaterial till färdig produkt.

Lär mer om KB Components

Som ett led i detta gick bolaget i februari i år över till det svenska affärssystemet MONITOR G5, som är skräddarsytt för tillverkande bolag.

I dag optimerar över 3 500 företag i Sverige verksamheten med hjälp av affärssystemet som 40 år efter den första lanseringen är inne på sin femte generation, MONITOR G5. En av fördelarna är att systemet är standardiserat, vilket gör att det inte krävs konsulter när nya rapporter, listor, etiketter och andra nyttiga presentationer ska tas fram. Det i sin tur ökar kostnadseffektiviteten.

Andra system som KB Components tidigare använt sig av har varit både dyrare att uppdatera och svårare att utveckla vidare än MONITOR G5. Det begränsade möjligheterna. 

– Systemet kan uppdateras med nya smidiga funktioner och moduler kontinuerligt, säger Daniel Harrysson, ERP-projektledare på KB Components.

Han konstaterar att tillverkande företag som KB Components har många krav på ett affärssystem. Förutom att stödja och kontrollera viktiga affärsprocesser och presentera realtidsdata för planeringen av verksamheten ska det kunna ge ett effektivt stöd till användaren i det dagliga arbetet.

Ytterligare en anledning till att valet föll på MONITOR G5 var möjligheten att kunna växla mellan olika bolag och språk.

– Eftersom vi har verksamhet på flera håll i världen var det viktigt att välja ett system som ger oss möjligheten till att kunna använda samma affärssystem i alla våra bolag runt om i världen.

I dag används systemet i KB Components organisation på i stort sett alla avdelningar och funktioner, från produktionen till administrationen.

– Vi använder till exempel systemet för att lägga upp nya leverantörer och genom systemet kan vi automatiskt skapa och frisläppa inköpsorder så att vi har rätt material, på rätt plats, i rätt tid. Det gör att vi får en trygghet genom hela produktionskedjan.

Dessutom använder KB Components systemet till att tidrapportera, attestera leverantörsfakturor, frisläppa kundorder, fakturera kunder, ta fram försäljningsprognoser.

– I behovsplaneringen så används prognoser för att veta vad vi ska tillverka och när det ska göras för att vi ska kunna leverera i tid.

– Vi kan varmt rekommendera Monitor. Det har alltid funnits ett bra samarbete. Både under implementationsfasen och nu efter driftstart, säger Daniel Harrysson.

Läs om andra nöjda företag som använder MONITOR G5

Fakta: Monitor ERP System

Med över 40 års erfarenhet har Monitor blivit marknadsledande i Sverige på affärssystem för tillverkande företag. Mer än 3 500 tillverkande företag i Sverige använder systemet dagligen för att kunna optimera sin produktion och leverera i tid.

Utöver Sverige så finns MONITOR installerat hos tillverkande företag i över 30 länder.

Mer från Monitor

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Monitor och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?