Annons
Innehåll från Mobilaris Industrial SolutionAnnons

Nya innovativa lösningar skapar säkrare arbetsmiljöer inom industrin

Industrin genomgår just nu en stor digital transformation och den nya tekniken som implementeras kommer med många fördelar. Tekniken förbättrar inte bara effektivitet utan är även en möjliggörare för att minska arbetsplatsolyckor och nå 0-visionen. 

Trots att säkerhet är av högsta prioritet för de flesta företag fortsätter antalet arbetsplatsolyckor att öka, alltför ofta tragiskt nog med dödlig utgång. I mars publicerade Arbetsmiljöverket ny statistik som visade att 44 människor miste livet på jobbet i Sverige 2022 vilket är en kraftig ökning jämfört med 2020.

– Arbetsplatsolyckor försvinner tyvärr inte i samma takt som industrin utvecklas, det är fortfarande ett alldeles för stort antal som sker. Det är nu dags för industrispelare att ta nästa steg och använda sig av tillgänglig teknik för att skapa säkrare arbetsmiljöer, säger Daniel Enström, VD Mobilaris Industrial Solutions.

Mobilaris Industrial Solutions, som genom åren byggt upp en bred förståelse och kompetens kring industrins förutsättningar och den nya tekniken, utvecklar digitala lösningar till olika typer av industriella sammanhang. Att minska arbetsplatsolyckor är ett av företagets fokusområde. 

– Vi har utvecklat en ny digital produkt, Proximity Alert, som är implementerat hos Boliden Rönnskär med ett mycket lyckat resultat. Det är väldigt avancerad teknik men otroligt enkel att använda. Lösningen finns där och märks knappt, men om en farlig situation uppstår varnas berörda och olyckan kan förhindras. 

Enkelt förklarat sätts en LED-strip på hjälmen som varnar om en person befinner sig där den inte ska vara eller ett farligt objekt närmar sig. Samtidigt kan traversföraren hos Boliden, som förflyttar smält metall, via en skärm i hytten se var alla medarbetare befinner sig och få en varning så fort någon är för nära lasten. Proximity-lösningen skapar en säkrare arbetsmiljö, och ett jämnare arbetsflöde som leder till ökad effektivitet. 

 – Vi har under de senaste åren tagit fram flera lösningar som skapar säkrare processer och förbättrad kommunikation av säkerhetsrelaterad information. System som även kan säkerställa att det alltid är behörig personal som finns på plats inom en anläggnings olika delar. Vi satsar nu vidare på att fortsätta utveckla nya innovativa lösningar för industrin samtidigt som vi utvecklar nya verksamhetsområden, avslutar Daniel Enström.

Om Mobilaris Industrial Solutions 

Mobilaris Industrial Solutions utvecklar digitala lösningar som förbättrar arbetsplatssäkerhet och effektivitet inom tung industri. Med hjälp av lösningarna, som är baserade på realtids-data, skapas en ökad medvetenhet om vad som sker på arbetsplatsen och gör det möjlighet att koordinera aktiviteter mellan människor, fordon, maskiner, utrustning och olika arbetsplatsområden. 

Mobilaris och Boliden Rönnskär i samarbete för en tryggare arbetsmiljö, se filmen. 

Läs mer om Digitala lösningar som gör det möjligt att göra verklighet av 0-visionen

 

Mer från Mobilaris Industrial Solution

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Mobilaris Industrial Solution och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera