1515
Annons
Innehåll från MitsubishiAnnons

Utvecklad för tungt arbete och en bekväm vardag

En trogen arbetskompis som lastar tungt och fixar besvärliga underlag. 

Samtidigt – en smidig bil med personbilskomfort och moderna säkerhetssystem.

Mitsubishi hade höga ambitioner när de utvecklade sin nya pickup L200.

Frågan är: Har de lyckats?

Mer om Sveriges nyaste pickup

I mer än fyra decennier har pickupen L200 varit en av Mitsubishis stora succémodeller. Bilen lanserades 1978 och har sedan dess sålts i över 4,7 miljoner exemplar. Några av förklaringarna till framgångarna har varit tillverkarens uttalade fokus på kombinationen av komfort, fyrhjulsdrift och pålitlighet.

Den nya generationen av modellen som lanserats i Sverige har många likheter med sina äldre släktingar, men har utvecklats på flera punkter. Motorn är en ny 2,2-liters turbodieselmotor med 150 hästkrafter och 400 newtonmeter. Det gör L200 stark nog att både klara mycket last på flaket och dra tunga släpvagnar, med dubbelhytten Double Cab — den mest sålda i Sverige – är L200 godkänd för dragvikter på upp till 3 100 kilo. Motorn kombineras med en sexväxlad manuell växellåda eller en nyutvecklad sexstegad automat (som också kan växlas manuellt med hjälp av paddlar på ratten).

Fyrhjulsdrift och förstärkt flak

Jämfört med den tidigare generationen har flaket blivit både större och djupare. Versionen Club Cab har ett 1 850 mm långt flak. Bredden anges till 1 470 mm och djupet till 475 mm.

För Double Cab är måtten 1 520x1 470x475 mm.

Flaket har också fått förstärkta hörn för att klara större påfrestningar, till exempel om last skulle röra sig under transport.

Mitsubishi L200 är fyrhjulsdriven. Det nya systemet, som kallas Super Select 4WD, låter föraren välja mellan tvåhjulsdrift för normala vägförhållanden eller fyrhjulsdrift med olika lägen anpassade för varierande underlag. Vid riktigt tuffa förhållanden med långsam körning på besvärliga vägar går det att låsa en mittdifferential och välja lågväxel. För branta nedförsbackar finns nya fartbegränsaren, Hill Descent Control.

Plats för allt och alla

Utrymmena i L200 Double Cab är klassledande och i bilen finns ett antal nya funktioner, bland annat Bluetooth handsfree och röststyrning. Mobiltelefonen kan också speglas via Apple CarPlay eller Android Auto. Jämfört med tidigare generationer av L200 har säkerhetsnivån höjts, till exempel finns här sju krockkuddar, automatiskt kollisionsvarningssystem som upptäcker fotgängare och varnar för eventuell kollision, dödavinkelvarnare, automatiskt helljus, varningssystem när du backar och varningssystem vid oavsiktlig acceleration.

Mer om Sveriges nyaste pickup 

 

Mer från Mitsubishi

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Mitsubishi och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera