1515
Annons
Innehåll från MitsubishiAnnons

Säkrare i alla lägen

Att färdas tryggt står högt på många bilköpares önskelista.

Den nya generationen pickuper lyckas kombinera säkerhet med rejäl lastförmåga för en lång arbetsdag i bilen.

Mer om Sveriges nyaste pickup 

Lasta jobb i bilen ena dagen och hämta barnen i skolan den andra. Den moderna bilföraren ställer höga krav på både komfort, lastförmåga – och inte minst säkerhet. Därför är det också allt fler som har insett finesserna med nya tidens pickuper.

En av dem som funnits längst på marknaden är Mitsubishi. Och i den senaste versionen av storsäljaren L200 har just säkerheten höjts till nya nivåer, på ett sätt som märks både i stadstrafik och under långkörningen på landsvägen.

Kundens önskelista

De nya egenskaperna i L200 togs fram tillsammans med Mitsubishis mångåriga kunder globalt; helt enkelt genom att man frågade ett urval av bilmodellens nästan 5 miljoner köpare – både yrkesfolk och barnfamiljer – vad de helst önskade sig av en ny bil:

– Svaret blev att bilen ska vara tålig, stark, säker och dynamisk, säger Tsunehiro Kuminoto, vice designchef på Mitsubishi.

Undersökningen resulterade bland annat i mängder med fler funktioner och finesser för att ytterligare höja säkerheten. Därför är L200 utrustad med till exempel automatisk kollisionsvarning och autobroms, backkamera med 360-gradersvy, sju krockkuddar, dödavinkelvarnare, ett varningssystem vid backning – och ett system som varnar för fasta föremål vid start.

För att enkelt kunna vända utan att skapa onödiga situationer har Mitsubishi en klassledande svängradie på enbart 5,9 meter.

Personlig pickup

Utmärkande med L200 är att den, trots sina allt mer personbiIsliknande egenskaper, samtidigt är en pickup med biltypens typiska karakteristika. I sitt fokus på ökad säkerhet ligger därför också fler smarta funktioner för fyrhjulsdriften. Bland annat gör Hill Descent Control (HDC) att farten hålls på en jämn nivå i utförsbackar. Bilen har också fler nya inställningar just för att säkra svåra underlag och tuffa vägförhållanden*.

Trygghet är också att veta att det finns motorresurser vid behov. L200 har fått en 2,2-liters turbodieselmotor på 150 hästkrafter som kombineras med en 6-stegad automatlåda och sportläge.

Mitsubishi ger 5 års nybilsgaranti/10.000 mil och ett 5 års Assistanspaket. 

 

Pickupen har fått ett fint mottagande av pressen. Bland annat gav tekniksajten M3 i höstas L200 betyget 4 av 5. Den här beskrivningen lyftes specifikt fram i rubriken:

”Uppdaterad arbetshäst med mer fokus på säkerhetsteknik”.

* Observera att körning i terräng med motordrivet fordon för annat ändamål än jordbruk eller skogsbruk enligt terrängkörningslagen är förbjuden.

Mer om Sveriges nyaste pickup 

 

Mer från Mitsubishi

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Mitsubishi och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?