1515
Annons
Innehåll från MitsubishiAnnons

Efter 40 år: Nu är Mitsubishis pickup bättre än någonsin

Uppdraget var glasklart: skapa en pickup som gör livet enklare för både yrkesfolk och fritidsfirare.

Resultatet blev Mitsubishi L200, en pickup som kombinerar robusta egenskaper med personbilskomfort.

Nu är den nya generationen här.

Mer om Sveriges nyaste pickup 

Mitsubishi L200 har i drygt 40 år varit en självklar jobbarkompis för krävande användare i hela världen. Nära fem miljoner exemplar har sålts och många av dem rullar än idag.

Jämfört med dagens modell var den första generationen av L200 naturligtvis en ganska enkel själ, egenskaper som säkerhet och komfort har tagit stora kliv under fyra decennier. Men det hindrar inte att 1978 års L200 var sofistikerad för sin tid.

Före sin tid

Redan då såg Mitsubishi till att kombinera teknik från personbilar med en stryktålig konstruktion gjord för hårt arbete. Skivbromsar på framhjulen bidrog till säkerheten och den främre hjulupphängningen med dubbla triangellänkar gav bekvämlighet och körkänsla på personbilsnivå. Samtidigt klarade första L200 att bära hela ett ton last och redan 1981 kom fyrhjulsdrift, något som nu är en självklarhet hos Mitsubishi L200.

Trogen grundkonceptet

Dagens moderna Mitsubishi L200 är trogen grundkonceptet, kombinationen av att klara tuffa arbetsuppgifter och ge bekvämlighet och hög säkerhet står fortfarande i fokus. Men den senaste generationen är naturligtvis bättre på allt. Mitsubishi L200 får dra upp till 3 100 kg (om föraren har BE-körkort). Den klassledande vändradien på 5,9 meter ger smidiga köregenskaper i både stadstrafik och på trånga arbetsplatser. Fyrhjulsdrift med differentialspärr i bakaxeln ger svårslagen framkomlighet och ingår i priset.

Välutrustad

Strålkastare med LED på näst högsta och högsta nivå ger bra sikt. Här finns sju krockkuddar (bland annat knäkrockkudde på förarplats), varningssystem vid filbyte, panikbromsassistans och ett system som stabiliserar hela ekipaget vid körning med släp.

Mitsubishi L200 finns även i den specialutrustade versionen Premium Pro, som lanseras nu i  veckan. Här ingår extrautrustning som en praktisk kåpa över flaket, frontbåge och extraljus.

Mer om Sveriges nyaste pickup 

 

Mer från Mitsubishi

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Mitsubishi och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?