1515
Innehåll från MicrosoftAnnons

”Så ska Sverige bli världsledande post corona”

Skill Up Sweden ska öka kompetensen inom Tech. Följ gärna #SkillUpSweden.
Skill Up Sweden ska öka kompetensen inom Tech. Följ gärna #SkillUpSweden.

Initiativet ”Omstart Sverige” ämnar diskutera och rådgöra hur Sverige ska hamna på rätt köl igen, post covid-19. Therése Treutiger, ansvarig för Microsoft Sveriges Partner och Innovationsenhet, menar att de absolut viktigaste byggstenarna för höstens omstart är samarbete, utbildning och innovation.

– Vi vill alla att vår ekonomi ska komma på fötter igen. Och för att det ska vara möjligt behöver samhället kraftsamla, privat och offentlig sektor måste utbyta erfarenheter och lärdomar, och politikerna måste underlätta för företag och organisationer att genomföra initiativ som inte bara löser våra kortsiktiga utmaningar. För det är minst lika viktigt att investera i en långsiktig strategi, som hållbar utveckling, säger Therése Treutiger. 

Effekterna av covid-19 är i allra högsta grad fortgående, och ju längre dess påverkan kvarstår, desto fler, och mer djupgående blir konsekvenserna. Enligt Therése Treutiger har vi de senaste månaderna upplevt en stor digital transformation, samtidigt som vi behövt anpassa våra kompetenser utefter en ny vardag. Det kommer bli allt viktigare att initiera projekt som bygger för framtiden, som investeringar i infrastruktur och miljö. 

Skill Up Sweden ska öka kompetensen inom Tech. Läs mer här!

– Påskyndandet av digitaliseringen har medfört att det kommer finnas ett stort kompetensgap inom ett par år. Därför är det A och O att vi, tillsammans, initierar ännu fler utbildningstillfällen, som exempelvis #Skillup Sverige där vi jobbar för att höja den digitala kompetensen i näringslivet och i offentlig sektor. För det är faktiskt så, att Sverige har en stor möjlighet att komma ut ur den här krisen som världsledande inom en rad tech-områden. Men det kommer kräva att vi tillgodoser de behov som kommer att efterfrågas globalt, som hållbara energi- och industrilösningar som bygger på AR och VR.  

Om Microsoft: 

Microsoft är ett av världens ledande techföretag inom molntjänster, programvara och datorer. Vårt mål är att hjälpa våra kunder nå sin fulla potential och skapa nya möjligheter med hjälp av digitala verktyg. Läs mer på: www.microsoft.se 

 

Mer från Microsoft

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Microsoft och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?