1515
Innehåll från MicrosoftAnnons

Efter pandemin – så kan företag forma morgondagens arbetsplats och förbereda ”Det nya normala”

Henrik Byström, Affärsområdeschef Modern Work & Security på Microsoft Sverige.
Henrik Byström, Affärsområdeschef Modern Work & Security på Microsoft Sverige.

Den pågående pandemin har för alltid förändrat hur vi arbetar – där arbete inte längre är synonymt med en plats utan vad vi gör och hur vi gör det.

På Microsoft har man sedan länge förberett sig för detta skifte.

 

– Människor vill jobba på olika sätt, utifrån sina behov. Ett kontor måste då utgöra en mötesplats som stimulerar till att vara där och som hjälper organisationen att bygga den kultur man eftersträvar, säger Henrik Byström, Affärsområdeschef Modern Work & Security på Microsoft Sverige.

Med den pågående corona-pandemin har distansarbete, ofta hemifrån, blivit en del av vardagen. Samtidigt har många upptäckt att det fungerar bra, med många fördelar både för personalen och för organisationen.

– Många märker att det är lättare att kombinera arbete och fritid och man sparar tid. För arbetsgivaren kan man spara på lokal- och driftskostnader och dessutom ökar produktiviteten. Många uppskattar också miljövinsterna, då färre tar bilen eller pendlar. Men det finns utmaningar. Det är svårt att bygga kulturer och laganda, säger Henrik Byström.

Med vaccinering mot Covid-19 ses ett slut på pandemin, men hur kommer en framtida arbetsplats att se ut nu när människor vant sig vid att jobba hemifrån?

Fler vill fortsätta att distansarbeta

Enligt en Microsoft-rapport från 2019 och en uppföljande rapport 2020, där drygt 600 svenska chefer och medarbetare svarade, visar det sig att distansarbete är här för att stanna. Hela 87 procent av svenska chefer uppger att deras anställda kommer jobba på distans även efter pandemin. Samtidigt svarar fyra av tio medarbetare att möjligheten till flexibelt arbete gör en arbetsgivare mer attraktiv.

För att möta dessa förväntningar måste synen på människa, plats och teknik förändras, menar Henrik Byström.

– För människan måste vi jobba med ett nytt ledarskap och skapa en lärandekultur med medarbetarengagemang utifrån de nya förutsättningar som råder, säger han.

Arbetsplatsen står också inför ett skifte.

– Efter en lång period av hemmaarbete måste den fysiska arbetsplatsen göras så pass stimulerande att anställda vill komma tillbaka. Den ska erbjuda något mer än vad hemmakontoret gör, säger han.

Den tredje delen är tekniken. När man jobbar i en IT-miljö, mot moln eller nätverk, skapas digitala spår – data – från alla aktiviteter som kan samlas in och analyseras för att skapa bättre förutsättningar för arbetet.

– Vi måste ta tillvara på de tekniska förutsättningar som finns, förklarar Henrik Byström.

Moderna verktyg kan skapa bättre arbetsmiljö

I Microsoft 365 finns verktyg för detta. Tjänsten MyAnalytics hjälper till att svara på om man för en optimal arbetssituation går på rätt möten, arbetar mot rätt nätverk och rätt individer, och huruvida man arbetar vid rätt tillfälle. För gruppen och organisationen finns motsvarande verktyg, Workplace Analytics. 

För att slippa bli störd finns tjänsten FocusAssist som stänger av alla pling och notiser, vilket låter medarbetaren gå in i en fokuszon och utföra arbete som måste göras.

– Det finns teknik för att skapa Morgondagens Arbetsplats. Låt oss använda den för en framtida, mer hållbar arbetsmodell, avslutar Henrik Byström. 

Fakta /  Det Nya Arbetslivet 

Microsoft har anammat Det Nya Arbetslivet ända sedan 2012 och sedan dess inspirerat andra att förändra sitt sätt att jobba. Att våga satsa på teknik för att genomföra förändringen och nå nya möjligheter. 

Läs mer på: www.detnyaarbetslivet.se

 

Mer från Microsoft

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Microsoft och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?