1515
Annons
Innehåll från MetaAnnons

Så kan Meta hjälpa och inspirera aktörer att lyckas med verksamhetsutveckling

För enskilda aktörer kan vägen framåt i den omvälvande digitalisering som pågår i fastighetsbranschen kännas som en utmaning – med ständigt nya krav och förväntningar på teknik, leverans och mål.

Här kan Meta Affärsstödsutveckling hjälpa till.

– Vi kan arbeta fram den strategi och handlingsplan som en aktör i branschen behöver för att nå de verksamhetsmål man satt upp, och sedan hjälpa dem att driva förändring för att nå dit, säger Rikard Lindberg, vd på Meta.

Meta är ett ledande konsultbolag inom affärsstödsutveckling för fastighetsförvaltande, lokalförsörjande och serviceinriktade företag i fastighetsbranschen. Meta erbjuder tjänster för verksamhetsutveckling och informationshantering i projekt som kan vara allt ifrån små till omfattande och komplexa.

– Vi är inget IT-företag, men vi ser verksamhetsbehovet och är bra på att kravställa och förstå vad IT-företagen kan leverera för värde till våra gemensamma kunder inom samhällsbyggnad, säger Rikard Lindberg.

Meta blir en drivkraft åt kunden

Han berättar att många av Metas kunder har ett förvaltningsfokus, något som de sköter väldigt bra, men att de ibland inte känner till alla möjligheterna. På grund av tids- eller resursbrist kan de också sakna driv och metodik i verksamhetsutvecklingen.

– De kan ha satt upp ambitiösa mål med smarta, digitala lösningar utan att riktigt veta hur det paketeras till en helhet och hur de ska nå ända fram. Då kan vi hjälpa till att realisera de här verksamhetsbehoven genom att utveckla organisation, arbetssätt och systemstöd i kombination. Ofta, men inte alltid, är en del av lösningen en upphandling av proptech-företag för att se till så att målbilden realiseras, säger Rikard Lindberg.

Meta kan också se till så att system- och lösningsleverantörerna uppfyller vad de har lovat i sina erbjudanden till kunden.

– Vi hjälper till att skapa en reell förbättring och en bestående förändring, säger Rikard Lindberg.

Meta – en oberoende partner

På Meta är man noga med att lyfta fram sin oberoende ställning, där man garanterar att man kommer att hitta den bästa lösningen utifrån kundens behov och de förutsättningar som råder.

– Vi vet vad marknaden kan åstadkomma och hur man får ut det bästa. För oss spelar det ingen roll hur lösningen komponeras, ifall vår kund köper ett nytt IT-system eller konsoliderar befintliga och förändrar organisationen. Det kanske räcker med att man ändrar sitt interna arbetssätt för att nå målen. I så fall rekommenderar vi det istället, säger Rikard Lindberg. 

Digitaliseringen, vägen framåt för alla

På Meta har man mer än 30 års erfarenhet från fastighetsbranschen och har arbetat med proptech sedan långt före begreppet fanns. Här har man på nära håll sett de förändringar som samhället gått igenom och hur det påverkat branschen.

I den digitala era som världen just nu befinner sig i är digitalisering en naturlig och integrerad del i all utveckling, även inom fastighetsbranschen.

– På Meta kan vi vara med och åstadkomma lösningar så att våra kunder hänger med i den här utvecklingen, säger Rikard Lindberg och avslutar:

– Våra lösningar är långsiktiga, robusta, skalbara och inte minst hållbara. 

Fakta Meta Affärsstödsutveckling

Meta ska bidra till hållbart samhällsbyggande genom att dela god kunskap och med engagemang hjälpa och inspirera andra att lyckas. Det gör vi utifrån en strategisk inriktning att som oberoende konsulter hjälpa fastighetsförvaltande, lokalförsörjande och serviceinriktade företag att som projektledare, specialist och rådgivare med spetskompetens genomföra verksamhetsutveckling, förändringsledning och affärsstödsutveckling.

Läs mer på www.metafa.se

Mer från Meta

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Meta och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?