Innehåll från Mercedes-BenzAnnons

Premiär för nya E-Klass – sju nya laddhybrider lanseras

Den uppdaterade versionen av Mercedes-Benz E-Klass, med inte mindre än sju versioner som laddhybrider, finns nu i Sverige.

Nyligen visades den upp för den svenska pressen – och nu är bilarna på väg ut i bilhallarna.

– Marknadens bästa bil i premiumklassen har nu blivit ännu bättre, konstaterade Ulrich Szymczak, Product Manager Mercedes-Benz Sverige.

Upptäck mer om nya Mercedes-Benz E-Klass 

E-klass är för många själva sinnebilden av en Mercedes-Benz och för många även sinnebilden av en premiumbil. Modellen är Mercedes-Benz mest framgångsrika genom tiderna. Modellens anor sträcker sig tillbaka till 1947 och sedan dess har fler än 14 miljoner exemplar sålts.

E-Klass har uppdaterats på flera viktiga punkter och under ett event utanför Stockholm har den fått möta svenska motorjournalister. Nu är de nya bilarna på väg ut till agenter över hela landet för att för första gången presenteras för förväntansfulla kunder. 

Samtliga versioner uppdaterade

Uppdateringen av Mercedes-Benz E-Klass gäller samtliga versioner av modellen: Sedan, Kombi, All-Terrain, Coupé och Cabriolet. Intresset är stort, inte minst tack vare flera tekniska innovationer och att E-klass kommer i flera laddbara versioner.

– Nuvarande E-Klass generationen lanserades för fyra år sedan, men det har hänt otroligt mycket sedan dess. Då kretsade det mesta kring förarassistentsystem och uppkoppling, nu är de flesta nyfikna på allt som har med elektrifieringen att göra; räckvidd, batteristorlekar, laddmöjligheter med mera, säger Ulrich Szymczak.

Elektrisk framtid

Utvecklingen av E-Klass har skett helt i linje med Mercedes-Benz insikt om att framtidens bilar, helt eller delvis, kommer att drivas av el. Sammanlagt lanseras sju nya laddhybrider: som Sedan och Kombi med förbränningsmotor i både bensin och dieselutförande. Till tre av dessa varianter – E 300 de Sedan, E 300 de Kombi och E 300 e Sedan – går det även att få 4MATIC fyrhjulsdrift.

Batteristorleken på samtliga laddhybrider är 13,5 kWh med en räckvidd på 4–5 mil vilket gör att de flesta kan klara sin vardagskörning på eldrift.  

Tekniska innovationer

Förutom nya drivlinor lanseras en rad tekniska innovationer i nya E-Klass. Här är några av de mest intressanta nyheterna:

• Infotainmentsystemet MBUX gör att du kan styra många av bilens funktioner med din röst, pekskärmen, pekplattan Touchpad på mittkonsolen eller med Touch Control knappar på den nya multifunktionsratten.

• Förarassistentsystem: Mercedes-Benz E-Klass har teknik som kan hjälpa föraren med styrningen. Tack vare så kallad kapacitiv ratt med sensorer som känner av förarens händer har systemet blivit enklare att använda. Dessutom hjälper systemet till att bilda så kallad ”räddningsväg” vid köbildning på motorväg för att underlätta för blåljusfordon.

• Den adaptiva farthållaren DISTRONIC använder data både från navigationskartan och vägmärken för att anpassa farten. Tekniken göra att bilen själv sänker farten inför kurvor, korsningar, avfarter och rondeller. Systemet kan också genom Live Traffic Information känna av köbildningar innan vare sig radar eller kamera göra det.

• Den uppdaterade parkeringsassistenten underlättar parkeringen i alla sorters P-platser. 

Stöldskyddssystemet Urban Guard som hjälper till att skydda mot stölder och skadegörelse. Om något händer din bil skickas direkt en notis till din telefon. Helt nya stöldskyddssystem Urban Guard Plus kan dessutom underlätta att hitta bilen när den blir stulen. Detta sker i samarbete med polisen.

Många förhandsbeställningar

Redan i mars presenterades nyheterna kring uppdaterade E-Klass och sedan dess är det mängder av både trogna och nya kunder som beställt bilen på förhand.

– Intresset har som väntat varit jättestort. E-Klass är älskad av många och trogna kunder byter gärna upp till den senaste versionen av E-Klass eftersom de vet vad bilen går för, berättar Ulrich. På senare år har E-Klass dessutom blivit en svensk tjänstebilsfavorit. 

Även om det är många som beställer sin E-Klass osett, finns det andra som gärna vill se den, känna på den – och kanske allra helst provköra den.

Helgen 27–30 augusti får alla som vill chansen. Då har landets Mercedes-Benz agenter visningshelg för att presentera bilen.

Upplev nya Mercedes-Benz E-Klass – här kan du provköra! 

Mer från Mercedes-Benz

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Mercedes-Benz och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?