Innehåll från Mercedes-BenzAnnons

Nya Mercedes E-Klass till Sverige – här är de viktigaste nyheterna

Mercedes E-Klass har uppdaterats och finns nu i Sverige.

Med den presenterar den tyska biltillverkaren ett flertal viktiga nyheter.

Till exempel: Flera laddbara versioner och ny informationsteknik.

Lär dig mer om nya Mercedes E-Klass 

Mercedes-Benz E-Klass har uppdaterats och presenteras med ny teknik, nya motorer och ny design. Och uppdateringen gäller samtliga versioner av modellen: Sedan, Kombi, All-Terrain, Coupé och Cabriolet.

Till exempel lanseras modellen i sju olika versioner med laddhybridteknik. De laddbara bilarna finns som Sedan eller Kombi, eldriften kan kombineras med bensin- eller dieselmotorer och flera kan dessutom beställas med fyrhjulsdriften 4MATIC för ökad framkomlighet och stabilitet. 

Batteristorleken på samtliga laddhybrider är 13,5 kWh med en räckvidd på 4–5 mil, vilket gör att de flesta kan klara sin vardagskörning på ren eldrift.

Hjälper till att styra

I uppdaterade Mercedes E-Klass har tekniken som kan hjälpa föraren med styrningen utvecklats ytterligare. Tack vare så kallad kapacitiv ratt med sensorer som känner av förarens händer har systemet blivit enklare att använda. Dessutom hjälper systemet till att bilda så kallad ”räddningsväg” vid köbildning på motorväg för att underlätta för blåljusfordon.

Lyssnar på förarens kommandon

Mercedes-Benz har också integrerat infotainmentsystemet MBUX i nya E-Klass. Det möjliggör röststyrning av många av bilens funktioner. Och med hjälp av artificiell intelligens lär sig systemet vem du är och vilka preferenser du har. Ju fler val du gör, desto bättre blir MBUX på att föreslå olika låtar, platser att köra till, personer att ringa upp med mera.

Den adaptiva farthållaren DISTRONIC har också utvecklats och bidrar på ett nytt sätt till både effektivare och behagligare körning. Bland annat används data både från navigationskartan och vägmärken för att anpassa farten. Bilen kan själv sänka farten inför kurvor, korsningar, avfarter och rondeller. Systemet kan också genom Live Traffic ge information och känna av köbildningar innan bilens radar eller kamera upptäcker problemen.

Uppdaterad design

Nya Mercedes E-Klass har fått en uppdaterad design. I fronten märks en ny grill som inspirerats av sportbilen Mercedes-Benz AMG GT, en ny motorhuv och smalare strålkastare. Bakljusen har också förändrats med en smalare och mer elegant design.

Mercedes E-Klass finns nu redo för beställning. Laddhybriden E 300 de Sedan kostar från 545 900 kr i SE Edition-utförande. FleetEdition (Företagspris) kostar från 500 000 kr, kombitillägg 16 000 kr. Förmånsvärde netto anges från 2 156 kr.

Här kan du uppleva nya Mercedes-Benz E-Klass 

 

 

Mer från Mercedes-Benz

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Mercedes-Benz och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?