1515
Innehåll från Mercedes-BenzAnnons

Framtidens lyxbil är redan här – eldrivna EQS från Mercedes-EQ

Räckvidd på upp till 743 kilometer på en laddning.

Snabb laddning och fartresurser som ställer många sportbilar i skuggan.

Lägg till komfort, teknik och lyx så har du Mercedes nya eldrivna flaggskepp – EQS.

Se bilderna på elbilen EQS från Mercedes-EQ.  

Mercedes-Benz har stått för många av de stora tekniska framstegen i bilhistorien. När märket lanserar en elbil i samma division som de klassiska lyxbilarna är det därför naturligt att modellen tar täten. Inte bara i fråga om komfort, säkerhet och prestanda – utan även vad gäller teknik.

Nya EQS kommer inte ersätta S-Klass utan öppnar ett nytt, parallellt spår. Därför finns alla de egenskaper som gjort S-Klass till världens mest sålda lyxbil, men med en ny dimension i form av eldrift.

Snabb laddning

EQS kan snabbladdas med upp till 200 kW. 15 minuter vid snabbladdaren ger energi för ytterligare 30 mils körning (WLTP). Låg förbrukning bidrar till den långa räckvidden och EQS är full av smart teknik, bland annat kan batteriet återladdas med upp till 290 kW med bromskraftåtervinning. 

Batteritekniken är optimerad för minsta möjliga miljöpåverkan, bland annat innehåller batteriet bara tio procent kobolt. 

Bättre utrymme

Redan på håll syns det att EQS är något nytt. Karossens form är skapad utifrån märkets klassiska ideal – men uppdaterad och mer intuitiv. Faktum är att EQS är världens mest aerodynamiska bil med ett luftmotstånd på bara cw 0,20.

En titt in i kupén visar att framtiden redan är här. Instrumentpanelen består av en 1,4 meter bred skärm som sträcker sig från dörr till dörr (standard i EQS 580 4MATIC, tillval i EQS 450+). I praktiken blir hela instrumentpanelen en storbilds-tv i bilen – och passageraren har en helt egen sektion som denne förfogar över. 

Två grundversioner

Interiören i EQS är en studie i högsta lyx och komfort, och eldriften gör den extremt tyst. Här finns alla egenskaper som gjort Mercedes-Benz till ett förstahandsval under mer än 100 år. Givetvis går det att beställa sin EQS med lika hög grad av personlig anpassning i form av utrustning, materialval och atmosfär som i märkets traditionella lyxbilar.

Den nya toppmodellen finns i två grundversioner. EQS 450+ har 333 hästkrafter och en räckvidd på upp till 743 kilometer. EQS 580 4MATIC bjuder på 523 hästkrafter, fyrhjulsdrift och en räckvidd på upp till 66 mil, bägge enligt WLTP-mätnormen.

Sugen på att provköra – boka en laddad färd med Mercedes EQS här! 

Mer från Mercedes-Benz

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Mercedes-Benz och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?