ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Innehåll från Magle Chemoswed

Almedalen 2019

Bättre stöd till kunderna när läkemedelsbolagen gick ihop

År 2017 gick det Lundabaserade forsknings- och utvecklingsbolaget Magle samman med läkemedelsproducenten Chemoswed och bildade Magle Chemoswed. Tack vare sammanslagningen kan bolaget nu stötta kunder genom hela utvecklings- och produktionskedjan. Samtidigt bygger de även upp en egen produktportfölj.

Innan sammanslagningen fokuserade Magle på medicintekniska produkter baserade på nedbrytningsbara stärkelsemikrosfärer och utveckling av företagets egen teknik, medan Chemoswed, med en bakgrund inom bland annat Pharmacia och DuPont, utvecklade och tillverkade aktiva substanser för läkemedelsindustrin.

– Genom sammanslagningen kan vi erbjuda kunder ett mycket bredare stöd inom både medicintekniska produkter och läkemedel. Nu kan vi göra mer för kunderna än vad vi kunde som två olika företag, säger Hedda Lidgard, strategi- och kommunikationsansvarig på Magle Chemoswed. 

Investerar 80 miljoner
Som ett led i sammanslagningen investerar Magle Chemoswed cirka 80 miljoner kronor på digitalisering, modernisering och för att bygga ut sin anläggning i Malmö. Bland annat har de byggt renrum och helt nya laboratorier på 230 kvadratmeter.

– Vi stärker genom detta vårt engagemang i biofarmaceutiska läkemedel, ett område som vi vill expandera inom. Trenden går mot mer individanpassade läkemedelsprodukter och vi kommer kunna ligga i framkant i utvecklingen med hjälp av våra nya satsningar, säger Justin Pierce, vd på Magle Chemoswed. 

Intresserad av att veta mer om Magle Chemoswed? Läs mer här

Utbyggnaden, samt de uppgraderade lokalerna, kommer att användas till både kunduppdrag och för utveckling och tillverkning av egna produkter.

– Det är här vi skiljer oss från många andra CDMO-bolag, vi har egna produkter och en egen patenterad teknik som vi ständigt utvecklar. Det gör att vi har en större förståelse för vad våra kunder upplever och behöver och vi kan hjälpa dem att driva och navigera genom hela processen från idé till produktion, säger Hedda Lidgard.

Tog fram CE-märkt produkt på två år
Just nu arbetar Magle Chemoswed med fem egna produkter där två, ett för sårbehandling och ett för tumörer i lever och lungor, förväntas vara på marknaden i år. De övriga befinner sig i utvecklingsfas.

– Tack vare vår erfarna, kunniga och motiverade personal kan vi jobba effektivt från idé till produktion. Vår storlek gör oss snabba och dynamiska, samtidigt som vi har kunskapen och stabiliteten som ett större företag har, säger Justin Pierce. 

– På drygt två år tog vi fram en egen CE-märkt produkt som i vanliga fall hade tagit upp mot sju år från idé till regulatoriskt godkännande. Det här arbetssättet och kunskapen har vi med oss när vi jobbar med kunders produkter, oavsett var i processen vi kommer in, avslutar Hedda Lidgard.

Fakta
Magle Chemoswed är en Contract Development Manufacturing Organization (CDMO) som erbjuder sina kunder tjänster från tidig utvecklingsfas till kommersiell produktion. Företaget har kunskap inom såväl medicintekniska som läkemedels- och biofarmaceutiska produkter. De egna patenterade stärkelsemikrosfärerna används både i egen innovationsverksamhet och kan formuleras som bärare för andra aktiva substanser.

Artikeln är producerad av Magle Chemoswed och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer