1515
Annons
Innehåll från LogPointAnnons

Ökat antal cyberattacker sätter press på SAP

Martin Fribock, Regional Director Nordics på LogPoint (t.h.)
Martin Fribock, Regional Director Nordics på LogPoint (t.h.)

Med LogPoint for SAP lanserar IT-säkerhetsföretaget LogPoint en SIEM-lösning som kan integreras med existerande SAP-system och därmed skydda affärskritisk infrastruktur från bedrägerier och cyberattacker. 

LogPoint har sedan många år gjort sig kända för att vara en av marknadens ledande leverantörer av central logghantering och SIEM-lösningar. Företaget erbjuder avancerade analys- och Machine Learning-verktyg som möjliggör för kunderna att på ett säkert sätt bygga, förvalta och effektivisera sina verksamheter och sin IT-miljö. 

– SAP är en central del i många verksamheter. Detta till trots finns det ofta brister i säkerhetsövervakningen. LogPoint for SAP överbryggar avståndet mellan SAP och SIEM. Tack vare fullständig integration skapar vi en avancerad, modern säkerhetslösning, där all IT-infrastruktur övervakas i realtid och ger en heltäckande insikt i datan, säger Martin Fribock, Regional Director Nordics på LogPoint. 

Ökade krav innebär större risker 

Säkerhetsbrister hos företag kan innebära ett verkligt hot mot den globala ekonomin. Kraven ökar på nya, effektivare och enklare digitala lösningar, men den snabba utvecklingen har inte alltid tagit hänsyn till de påföljande säkerhetshoten. 

– Trots att företag ofta investerar stora summor i sina IT-lösningar är IT-säkerhetsinfrastrukturen inte ett huvudfokus. Man lämnar alltså affärskritiska funktioner öppna för cyberattacker, trots att man ofta sitter på den data man behöver för att skydda sig, konstaterar Martin.  

Åtgärdar säkerhetsrisker

Genom LogPoint for SAP extraherar LogPoint all relevant säkerhets- och efterlevnadsdata från SAP-plattformen och ansluter den till kundens SIEM-lösning. Resultatet möjliggör korrelation med andra säkerhetsdata, såväl som fullständig integration i den centrala säkerhetsinfrastrukturen. 

– Därmed kan vi både kartlägga och åtgärda säkerhetsriskerna inom en organisation, vilket i sin tur skyddar både våra globala kunder och deras slutkunder, betonar Martin. 

Sätter stopp för attackerna

LogPoint för SAP analyserar och övervakar SAP-information och händelser så att du kontinuerligt kan granska systemet och automatiskt skapa rapporter. Verktyget skickar varningar för misstänkt aktivitet, vilket gör det enkelt för säkerhetsanalytiker att upptäcka potentiella problem och snabbt sätta stopp för alla cyberattacker. 

– En cyberattack kan åstadkomma enorma ekonomiska och verksamhetsmässiga skador. Därför ser vi detta som en oerhört angelägen satsning; med LogPoint for SAP hjälper vi organisationer att öka säkerheten i deras affärssystem, avslutar Martin.

FAKTA OM LOGPOINT FOR SAP

LogPoint for SAP hjälper organisationer att skydda kritiska SAP-system från cyberattacker genom att tidigt upptäcka och agera på hot i sin IT-miljö. LogPoint för SAP kan även integreras med andra SIEM-leverantörer. 

Läs mer om LogPoint for SAP  

 

Mer från LogPoint

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med LogPoint och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?