ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Innehåll från Lexus

”Vi gjorde helt rätt när vi inte satsade på diesel”

  • När många biltillverkare investerade i diesel satsade Lexus på självladdande elhybrider.

Självladdande elhybrider istället för diesel.

Det har blivit ett vinnande koncept för biltillverkaren Lexus.

– Med våra suvar UX, NX, RX och RX L blir det extra tydligt att vi gjorde helt rätt när vi inte satsade på diesel, säger Magnus Croneborg, chef för Lexus i Sverige.

Självladdande elhybrider – läs mer om vilken suv som passar dig

Det fanns en tid när i stort sett hela bilvärlden betraktade diesel som ett bra miljöalternativ och många tillverkare gjorde tunga investeringar i tekniken. Men det var inte riktigt alla som följde med strömmen, den japanska biltillverkaren Lexus valde till exempel att istället utveckla självladdande elhybrider. Det har visat sig vara ett smart drag när nu allt fler tar avstånd från diesel som drivmedel i personbilar.

– Vi såg framtiden redan för 15 år sedan och vågade strunta i det där med diesel. Vi insåg hur dyrt det skulle bli att försöka rena smutsiga avgaser istället för att satsa långsiktigt på en mer miljösmart teknik, säger Magnus Croneborg.

Stort försprång
Att Lexus var så tidigt ute med hybridtekniken har gett biltillverkaren ett stort försprång. De självladdande elhybrider som man nu tillverkar kombinerar intelligenta bensinmotorer med avancerade elmotorer. Teknologin väljer sömlöst vilken kraftkälla som är effektivast baserat på förarens körstil och de omständigheter som för tillfället råder. Systemet hjälper automatiskt till att förbättra bränsleeffektiviteten och när man kör på ren elkraft ligger koldioxidutsläppet på noll.

– Man kan alltid lita på att bilarna gör ett miljöarbete, oavsett hur man kör. Man måste inte tanka något speciellt bränsle eller hitta eluttag och krångla med sladdar för att ladda. Det är inte upp till föraren att göra rätt. Det sköter våra bilar, säger Croneborg.

Suvar med den senaste tekniken
Lexus hybridteknik finns nu i alla modeller från tillverkaren, bland annat i de tre SUV-modellerna UX, NX, RX och RX L. De har alla byggts för att leva upp till högt ställda krav på körglädje, komfort och tillförlitlighet. Och oavsett vilken suv man väljer från Lexus är bilen utrustad med den senaste självladdande hybridtekniken.

– Många väljer att köpa en suv för att komforten är bra eller för att bilarna är snygga. Men allt fler vill också visa att man är med och tar ansvar för miljön och vår omvärld. Vi är stolta över att vi så tidigt bestämde oss för att satsa på självladdande elhybrider och vi är stolta över att kunna visa upp hur långt vi har kommit med våra suvar, säger Magnus Croneborg.

Självladdande elhybrider – läs mer om vilken suv som passar dig

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Lexus och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer