Annons
Innehåll från LexusAnnons

Stark och effektiv – så fungerar Lexus självladdande elhybrid

Med Lexus självladdande teknik tar bilen vara på energi – hur du än kör.
Med Lexus självladdande teknik tar bilen vara på energi – hur du än kör.

Låga utsläpp – utan att behöva kompromissa med varken komfort, funktionalitet eller prestanda.

Det är grundtanken bakom Lexus självladdande elhybrider.

Nu finns tekniken i de tre suvarna UX, NX och RX.

Självladdande suvar från Lexus – här är alla modeller 

Sedan 2004 när den första generationen av Lexus RX lanserades har antalet elhybridmodeller från den japanska tillverkaren stadigt ökat. Lexus har sålt över en miljon elhybrider och har implementerat tekniken i alla sina modeller – 99 procent av alla Lexus som säljs i Sverige är hybrider.

Kombinerar kraftkällor
De självladdande elhybriderna kombinerar en avancerad bensinmotor med eldrift. Och systemen är smarta: Körstil och yttre omständigheter analyseras i realtid och teknologin väljer automatiskt och helt sömlöst hur kraftkällorna ska kombineras för störst effektivitet i varje ögonblick. I lägre hastigheter drivs bilarna ofta enbart av elkraft – och CO2-utsläppet ligger då på noll.

”Slipper krångla med sladdar” 
En hybrid-suv från Lexus behöver aldrig laddas. Den självladdande elhybridtekniken fyller automatiskt batteriet genom att ta till vara på den energi som frigörs vid inbromsningarna och använder den sen till att driva bilen. Det betyder att föraren aldrig behöver tänka på något annat än att njuta av sin körning.

– Man kan alltid lita på att bilarna gör ett miljöarbete, oavsett hur man kör. Man måste inte tanka något speciellt bränsle eller hitta eluttag och krångla med sladdar för att ladda. Det är inte upp till föraren att göra rätt. Det sköter våra bilar, säger Erik Gustafsson, informationschef Lexus Sverige. 

Beprövad tillförlitlighet
Under åren har Lexus testat sin hybridteknologi i miljontals fordon som har avverkat ett oräkneligt antal mil för att säkerställa att kvalitet och driftsäkerhet håller högsta möjliga klass. Det hårda arbetet har gett resultat, det är inte minst tydligt i de tre suvarna från tillverkaren.

I flera undersökningar och jämförelser har Lexus fått toppresultat. Bland annat toppar tillverkaren för åttonde året i rad  J.D Powers tillförlitlighetsstudie ”U.S. Vehicle Dependability Study”. Rapporten baseras på bilägares upplevelser av pålitligheten hos tre år gamla fordon. Totalt har 32 952 bilägare delat med sig av sina erfarenheter.

Självladdande suvar från Lexus – här är alla modeller

Mer från Lexus

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Lexus och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?