ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Innehåll från Lexus

Klassisk känsla och ny teknik i uppdaterade Lexus RX 450h

  • Nya Lexus RX 450h finns nu i Sverige och går att beställa i flera olika versioner och utrustningsnivåer.

Inte bara en bil – utan en spektakulär upplevelse som tilltalar alla våra sinnen.

Den rymliga SUV:en Lexus RX 450h har fått en rejäl uppdatering med ny teknologi och ny design. Nu har den gjort entré i Sverige.

Mer om Lexus RX – här är allt du behöver veta

En SUV kan vara betydligt mer än bara ett transportmedel. Det ville Lexus bevisa när de utvecklade modellen RX som var den första elhybriden på premiummarknaden vid lanseringen 2004.  Och tack vare sin filosofi där man låter modern teknik gå hand i hand med traditionellt japanskt hantverk har man lyckats skapa en ikon i bilvärlden.

Lexus har nu fyra SUV:ar i olika storlekar i sitt modellprogram. Den uppdaterade Lexus RX 450h är en fyrhjulsdriven självladdande elhybrid med en bensindriven 3,5-liters V6-motor och två elmotorer. Systemet, som ger upp till 313 hästkrafter, räknar i realtid ut hur de tre motorerna ska kombineras för att ge föraren en optimal körupplevelse samtidigt som bränsleförbrukningen ska hållas nere till ett minimum. Lexus RX 450h behöver aldrig laddas med sladd, tekniken återvinner överskottsenergi från bromsarna och laddar hybridbatteriet. Energin används sen för att driva elmotorerna, antingen i kombination med V6-motorn eller i det helelektriska körläget EV. Då är bränsleförbrukning, CO2-utsläpp och NOX-utsläpp lika med noll.

Lexus hantverksmästare – Takumi – har till uppgift att ge varje detalj maximal uppmärksamhet. Och det handlar inte bara om teknologi i framkant. När man bekantar sig med nya RX 450h hittar man överallt bevis för att de tar sitt arbete på allvar. Inredningen, med många handsydda skinndetaljer, är elegant. Komforten är påtaglig och utrustningsnivån är hög redan i grundutförande. Här finns bland annat en 12,3-tums multimediaskärm med Apple CarPlay och Android Auto. Genom appen Lexus Link får föraren tillgång till uppkopplade tjänster som bland annat Körstilsanalys som registrerar färddata, körstil och håller reda på vilka resor som är privata och vilka som är i tjänsten. RX är dessutom utrustad med Hybrid Coaching som hjälper föraren att sänka utsläpp och förbrukning ytterligare.

Lexus RX 450h har en hög säkerhetsnivå och fick det högsta betyget 5 stjärnor av EuroNcap. Säkerhetssystemet Lexus Safety System + är standard i modellen. Här ingår till exempel aktivt krockskyddssystem som upptäcker fotgängare dygnet runt och som också känner igen cyklister i dagsljus. Här finns även vägskyltsigenkänning och aktiv farthållare. I de högre utrustningsnivåerna finns även bland annat filkörningsassistent och aktivt helljussystem med BladeScan-teknik.

Nya Lexus RX 450h finns nu i Sverige och går att beställa i flera olika versioner och utrustningsnivåer. 

Lär dig mer om vad som gör Lexus RX 450h till en unik SUV

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Lexus och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer