Annons
Innehåll från LexusAnnons

Först i klassen: Premium-SUV med modern hybridteknik

Lexus UX är en självladdande elhybrid.
Lexus UX är en självladdande elhybrid.

Traditionellt hantverk – och modern teknologi.

Den kombinationen ligger till grund för nya Lexus UX, en SUV som utvecklats med sikte på framtidens mobilitet i moderna städer.

Det här är vad du behöver veta om den.

Självladdande elhybrid perfekt för stan

Den japanska biltillverkaren Lexus har nu fyra SUV:ar i olika storlekar. Den senaste är UX, som är minst i familjen. Men den fyller ett stort tomrum i sitt segment där utbudet av premiumbilar med hybriddrivlinor hittills har varit noll.

När UX utvecklades var det just de urbana miljöerna som stod i fokus. Och för att bygga en bil som klarar tuffare krav från miljö- och kvalitetsmedvetna kunder använde sig Lexus av sin unika kombination av traditionellt hantverk och modern teknologi, en filosofi som är grunden i den japanska biltillverkarens DNA.

Lexus UX är en självladdande elhybrid. Det betyder att den är utrustad med både en bensinmotor och en elmotor som kombineras för att föraren i alla situationer ska ha tillgång till maximal kraft – samtidigt som körningens miljöpåverkan minimeras. Hybridsystemet i Lexus UX tar tillvara på överskottsenergi, till exempel vid inbromsning, och använder den sen för att driva bilen. Det betyder att man som förare inte behöver tänka på att ladda något batteri för att köra miljösmart. Det sköter tekniken.

Lexus satsar stora resurser på att bygga trygga och pålitliga bilar. Ett kvitto på det är att märket åtta år i rad har utsetts till vinnare i J.D. Powers årliga undersökning av vilka bilar som krånglar minst. 

Men, biltillverkaren satsar lika mycket på att skapa unika upplevelser som på att utveckla pålitliga transportmedel. Ett exempel är inredningen i UX som inspirerats av det japanska arkitekturkonceptet Engawa. Här är filosofin att gränserna mellan det som är inomhus och det som är utomhus ska suddas ut och bilda en enhet. Resultatet i Lexus UX är en känsla av rymd där man som förare kan uppleva hur instrumentpanelen förenar sig med vägen framför bilen.

Lexus UX finns i flera utrustningsnivåer, där redan grundnivån Comfort innehåller mycket utrustning. Lexus UX finns tillgänglig med två- eller fyrhjulsdrift. Priserna börjar på 359 700 kronor.

Självladdande elhybrid perfekt för stan

Mer från Lexus

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Lexus och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?