1515
Innehåll från LenovoAnnons

Flexibla och skalbara AI-lösningar för företag i tillväxt

Genom att kombinera lokal expertkompetens och rejäla globala muskler med ett omfattande partnernätverk av komponenttillverkare, såsom exempelvis NVIDIA, kan Lenovo erbjuda banbrytande hårdvara, mjukvara och komponenter för AI – oavsett segment eller faser i projekt . 

– Vi hjälper våra kunder att utveckla och driva förstklassiga lösningar för snabbrörliga och föränderliga förutsättningar, säger Johan Steffensen, Workstation Sales Manager på Lenovo Nordic.  

De senaste åren har Lenovo ägnat omfattande resurser åt innovation och utveckling av AI-lösningar, såväl externt som internt. Investeringarna satte igång på allvar för dryga två år sedan, men redan då hade företaget samarbeten inom AI med 17 av de 20 bästa universiteten i världen. Lenovo var därtill den främsta leverantören för high performance computing-lösningar (HPC) globalt. Valerio Rizzo, AI Lead inom Lenovo EMEA, berättar: 

– De olika samverkansprojekten med globala universitet, inom exempelvis brain-computer-interfacing, cancerforskning, utveckling av tillverkningsprocesser för industrin och mycket mer, medförde en ansamling av massiva mängder data och dito erfarenheter. Dessa insikter har sedermera legat till grund för Lenovos heltäckande kundmodell och integration av AI internt till att optimera kvalitet, både på produkter såväl som produktionsmetodik.

– Bland annat har vi i Sverige levererat system till Chalmers dedikerade för forskning inom AI/ML för SNIC’s räkning (systemen finansierade av SNIC och WASP), berättar Johan Steffensen.

Modellen innebär att företaget levererar allt från grundläggande AI-rådgivning till heltäckande AI-lösningar i samarbete med kunder och partners. Som ett led i detta har Lenovo etablerat fyra innovationscenter runt om i världen.

Användarcentriska workstationer

När nu HPC och AI konvergerar framträder Lenovo som en självklar rådgivare med omfattande expertis inom AI-implementering och -lösningar för såväl forskare och företag. Med utgångspunkt i avancerade, användarcentriska workstationer täcker Lenovo kundernas behov inom AI från ax till limpa.

– Tack vare användarvänlig mjukvara (LiCO) kan kunden enkelt ta sina första steg inom AI med våra workstationer. I samma gränssnitt kan man sedan vidareutvecklas efterhand – från en workstation miljö till en klustermiljö i samma verktyg – för att till sist smidigt övergå till en HPC-infrastruktur. Det är en oerhört prisvärd, flexibel och skalbar AI-infrastruktur, förklarar Johan Steffensen. 

Ett globalt ekosystem av partners

– Lenovos P-serie av workstationer är en perfekt startpunkt för de som påbörjar AI-arbetet. Med våra workstationer får kunderna optimerad hårdvara avsedd att driva och utveckla nya innovationer. Ett enkelt sätt att starta och kunna skala upp sin AI-användning -från edge till core datacenter – med öppna lösningar och global närvaro för lokala projekt, berättar Johan Steffensen.

– Som grädden på moset gör vårt globala ekosystem av partners att vi enkelt kan adressera specifika kundbehov på lokal nivå, oavsett segment, avslutar Johan Steffensen.

AI på Lenovos workstationer

• Påskyndar arbetsflöden för maskininlärning och deep learning

• Snabbare insikt och lägre kostnader med NVIDIA Quadro RTX™-GPU: er med AI Tensor-kärnor

• Bare metal-lösningar från AMD eller Intel eller kompletta nyckelfärdiga lösningar tillsammans med ISV’s

• LiCO (Lenovo Intelligent Computing Orchestration) verktyg för allokering av resurser

Läs mer om Lenovos workstationer 

Referenser

https://www.snic.se/ 

https://wasp-sweden.org/ 

https://www.c3se.chalmers.se/ 

 

Mer från Lenovo

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Lenovo och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?