ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Innehåll från Lendify

Så lyckas du med portföljen vid en avmattad konjunktur

Konjunkturen fortsätter att mattas av och frågan många ställer sig är när den stora nedgången på börsen kommer. För att lyckas med sina investeringar kan det vara smart att bredda portföljen och titta bortom börsen – utan att nöja sig med låga räntemarknader.

Investera i lån med hög riskjusterad avkastning hos Lendify

Det har länge pratats om att en lågkonjunktur är på intågande och vi ser just nu en avmattning i ekonomin globalt. Den avmattningen verkar fortsätta, något vi ser tecken på runt om i världen. I Tyskland väntas BNP sjunka 0,2 procent under tredje kvartalet till följd av bland annat en svag exportefterfrågan, vilket skulle dra in landets ekonomi i recession. Något som det varnas för i flera av världens största ekonomier till följd av bromsande tillväxt.

Även i Sverige dämpas tillväxten av såväl den internationella avmattningen som sjunkande bostadsinvesteringar. Både industrin och detaljhandeln varnar för sjunkande siffror och pekar bland annat på förtroendeindikatorer som Konjunkturinstitutets barometer som dämpats gradvis.

Så kan du tänka kring dina placeringar
Samtidigt ser ledande strateger tydliga risker för börsras och som investerare ställer man sig kanske frågan hur man ska tänka kring sina placeringar.

Ett alternativ är att titta bortom börsen. För det finns alternativ bortom traditionellt räntesparande med låg avkastning.

Ett alternativ är att investera i lån, ett tillgångsslag som de senaste åren har vuxit sig starkt bland privata och institutionella investerare. Det är ett tillgångslag som tidigare har varit förbehållet bankerna men som genom digital teknik gjorts tillgängligt för både privatpersoner och företag.

– Vår affärsmodell erbjuder en hög avkastning i förhållande till risk. Som privatperson eller företag kan du investera till en årsavkastning på runt 5 procent efter avgifter och kreditförluster. Kreditförlusterna för lån till kreditvärdiga privatpersoner i Sverige är stabila och förutsägbara och det finns mycket historik att tillgå. Risken på lån till kreditvärdiga privatpersoner i Sverige är unikt låg ur ett internationellt perspektiv, säger Erika Eliasson, strategisk kommunikationschef på Lendify. 

Ökad avkastning vid höjd Stibor
Fördelarna är många. Förutom att man kan få en hög förväntat avkastning i förhållande till den risk man tar är räntan på underliggande lån kopplad till det allmänna ränteläget i samhället. Det innebär att om Stibor höjs ökar även räntan på underliggande lån i portföljen – och avkastningen ökar.

– Om du investerar i vanliga obligationer minskar avkastningen då det allmänna ränteläget höjs. Investerar du i lån via Lendify så ökar även din ränta då det allmänna ränteläget höjs. Detta blev väldigt tydligt då Lendify i februari höjde räntan på befintliga lån med 0,48 procentenheter efter Riksbankens räntehöjning i december. En höjning som gick oavkortat till investerarna, avslutar Erika Eliasson.

Läs mer om att investera i lån med hög riskjusterad avkastning hos Lendify

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Lendify och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer