ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Innehåll från Lendify

Lendify tecknar kreditavtal med svensk bank

Efterfrågan på att låna pengar via peer to peer-plattformen Lendify är stor. 
Bolaget tar därför in 100 miljoner kronor från en svensk bank för utlåning via plattformen.

Läs mer om att investera i lån

 För drygt en vecka sedan släppte Lendify sina siffror för det första kvartalet. Utlåningen via deras marknadsplats uppgick under årets första del till 183 miljoner kronor vilket är en ökning med 236 procent mot motsvarande period förra året. Totalt har bolaget lånat ut 805 miljoner kronor sedan starten för fyra år sedan.
För att möta den stora efterfrågan på lån har bankutmanaren genom två obligationsemissioner tagit in kapital från institutionella investerare och nu tecknar de även kreditavtal på 100 miljoner kronor med en svensk bank. Kapitalet ska användas för utlåning via plattformen.

– Att en bank investerar överlikviditet i lån via vår plattform visar styrkan i vår modell och i vår kreditbedömningsprocess. Vår marknadsplats skapar attraktiva möjligheter för privatpersoner, institutioner och även för banker, säger Erika Eliasson, IR-chef på Lendify.

Peer to peer-lån är det just nu snabbast växande finansieringssättet i Sverige och vinnarna på att bankernas oligopol nu utmanas är investerarna som får högre avkastning och låntagarna som får bättre ränta. 

– Det är lite tabu att prata om blancolån i Sverige och det vill vi utmana. Bankerna gör god intäkt på blancolånen, trots att den risk de tar i sin utlåning är så liten att de höga marginalerna blir svåra att försvara. En sänkt ränta på en enda procentenhet för blancolånen skulle minska kostnaderna för svenska hushåll med två miljarder om året. Vi har redan börjat se en prispress på blancolån och där är vi drivande.

 – Vi jobbar hårt för att privatpersoner så snart som möjligt ska få upp ögonen för det tillgångsslag som Lendify erbjuder. Det är nu som man på riktigt kan ta del av den överavkastning som bankernas oligopol har skapat.  avslutar Erika Eliasson.

 Läs mer om investeringar i lån

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Lendify och ej en artikel av Dagens industri

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies