ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Innehåll från Lendify

Blev ekonomiskt oberoende – nu släpper han bok med tips

Oskar ”Fantastiska farbror fri” Lindberg har blivit en förebild för många som strävar efter ekonomisk frihet. I januari släpper han en bok med ekonomiska tips, men redan nu delar han med sig av sin investeringsstrategi i en tid där många tror att börsen snart har nått sin topp. 
– Jag tror att börsen kommer att gå ner någon gång i framtiden, men om jag visste när skulle jag vara miljardär, säger han.

 

 Investera i lån hos Lendify och få en stabil avkastning

Det har gått åtta år sedan familjen Lindberg började sin resa mot ekonomisk frihet och i början av 2017 blev deras dröm verklighet. Bloggen ”Fantastiska farbror fri” var från början en dagbok för att dokumentera deras resa, men idag har den tusentals besökare och tar upp ämnen som rör både sparande och ekonomi. 

 – Det var många som frågade om vi inte kommer att få tråkigt när vi inte arbetar längre, men nej. Det finns hur mycket som helst att göra med barnen, hemmet och våra projekt. När vi kom ner i varv efter vi hade slutat jobba märkte vi att vi behövde nya mål. Vi har bland annat skrivit en bok och bott i Mexiko några månader, säger Oskar ”Fantastiska farbror fri” Lindberg. 

 Boken ”Ut ur Ekorrhjulet” släpps i januari nästa år och är uppbyggd i två delar där den första handlar om livsfilosofi och tar upp saker som till exempel livsstil, prioriteringar, marknadsföring och sociala medier. 

 – Den andra delen är mer handfasta ekonomiska tips. Förutom arbetet med boken så har vi växlat ner för att kunna spendera mer tid med vår dotter som går sista året på förskolan. Hon är bland annat ledig två dagar i veckan, säger Oskar Lindberg. 

 När familjen Lindberg blev ekonomiskt oberoende hade de sparat lite mer än en heltidslön varje månad under sex år. Enligt deras kalkyler kommer de att kunna leva på sitt sparkapital under resten av sina liv. De har investerat en del av sitt sparande på aktiemarknaden, men de har även ett vanligt sparkonto på banken för vardagliga utgifter. De har dessutom valt att lägga en del av sitt kapital hos Lendify som är Sveriges största marknadsplats för lån. 

 – Det går bra med våra Lendify-investeringar och vi har fått en avkastning på sex procent. Fördelen är bland annat att avkastningen inte baseras på börsen. Det jag gillar är att jag kan få ett månatligt kassaflöde av ränta och amorteringar. Vi har investerat mer pengar sedan vi blev kunder för tre år sedan och idag har vi cirka tio procent av våra besparingar hos Lendify, säger Oskar Lindberg och berättar att de fortfarande lever på cirka 20 000 kronor i månaden. 

 10 år har gått sedan den stora finanskrisen som spred sig som en löpeld över hela världen och börsen har i princip bara rusat uppåt sedan dess. Många undrar om börsen har mer att ge, men en krasch är inget som oroar Oskar Lindberg. Däremot har de valt att inte handla så mycket på börsen. 

– Vi har valt att ha en bred spridning av vårt kapital, säger han. 

 Investera pengar i lån hos Lendify och få god riskjusterad avkastning

Fantastiska Farbror Fri: Så gör du för att bli ekonomiskt oberoende 

  • Städa upp i din ekonomi. Ta kontroll över vart dina pengar egentligen tar vägen. 
  • Behöver du verkligen äta ute på jobbet varje dag? Byt ut dyra restaurangbesök mot en matlåda. 
  • Bo inte större än du behöver. 
  • Se över alla dina abonnemang, du behöver inte tre olika streamingtjänster. 
  • Spara månadsvis. 
  • Prioritera. Lägg till exempel upp en budget för nöjen. 

Fakta: Det här är Lendify   

• Lendify är ett Stockholmsbaserat bolag grundat 2014 som tillhandahåller en digital plattform där investerare och låntagare möts.
Lendify sköter hela den administrativa processen från granskning av låneansökningar, kreditbedömning och upprättande av avtal mellan låntagare och investerare, till utbetalning av lån och administrering av betalningar.
Lendify erbjuder endast låntagare med god kreditvärdighet att låna. Lendify har en total utlåning på närmare 1,4 miljarder och har några av landets främsta entreprenörer och institutioner som investerare och ägare.

• Lendify har tillstånd från Finansinspektionen. Likvida medel som förs över till Lendify är helt separerade från Lendifys egna tillgångar.
För det kapital som investerats i lån agerar Lendify endast som marknadsplats. Lendify omfattas inte av den statliga insättningsgarantin.
Investerarna bär kreditrisken. Statistik från början av 2000 talet visar att historiskt sett har kreditförlusterna för blancolån till kreditvärdiga privatpersoner i genomsnitt varit cirka 1 procent.

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Lendify och ej en artikel av Dagens industri

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies