ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Innehåll från Länsförsäkringar Fastighetsförmedling

Smarta tipsen för att tajma försäljningen av bostaden

  • – Det är på säljarens villkor, de släpper bara bostaden i förväg för den summan de är nöjda med, annars går den till öppen försäljning, säger Marcus Axbo om tjänsten.

Som säljare vill man sälja i precis rätt läge för att få så mycket möjligt för bostaden.

Men det är inte helt lätt att veta när rätt läge infinner sig.

Som tur är finns det några smarta knep.

Få hjälp att förbereda din försäljning

Alla som någon gång har sålt en lägenhet eller ett hus vet hur nervpirrande det kan vara och hur mycket funderingar man kan ha på om det är rätt tajming på marknaden eller om det hade gått att få lite till några månader tidigare eller senare. Ett första steg för att hamna rätt är att försöka skaffa sig koll på hur marknaden rör sig. Dels kan du titta på hur det ser ut i andra områden för att få en bild av om det går upp och ner, men det viktigaste är att ha koll på vad din egen bostad värderas till. Och som tur är är det inte särskilt komplicerat, utan det finns tjänster som sköter det åt dig.

– Vi har tjänsten Värdekollen, och fördelen med den är att den baseras på försäljningsstatistik i ditt område. Du får löpande uppdateringar om hur mycket din bostad har ökat eller minskat i värde, säger Michael Kempe, marknadschef på Länsförsäkringar fastighetsförmedling.

”Kan hända ganska mycket på ett par år”
För den som vill veta mer exakt vad bostaden är värd finns det möjligthet att koppla på ett mäklarbesök för att få en ännu mer exakt värdering av bostaden.

– Det kan hända ganska mycket på ett par år, och då kan det vara skönt att veta hur det ser ut. Eftersom man får löpande statistik kan man se hur marknaden rör sig och om det är läge att sälja sin bostad eller inte och det är väldigt enkelt att få en bra kunskap om vad ens bostad är värd. Det är enkelt eftersom det är en digital tjänst. Man behöver inte städa och ta hem en mäklare om man inte vill utan man får en värdering på sms eller mejl.

Förbered för en snabb försäljning
När man väl har fått koll på marknaden är det också bra att vara förberedd för en snabb försäljning. När det väl blir läge vill man inte missa det genom att dra igång arbetet med att kontakta mäklare, fotografera och lägga ut till försäljning. Därför är det bra att göra sådant innan. På Länsförsäkringar har man tjänsten Försprång.

– Tjänsten är kostnadsfri och innebär att man förbereder försäljningen med att ta fotografier, skriva texter och förbereda alla papper. Det finns olika nivåer; från en fasadbild och enklare text där vi skriver att det är en kommande bostad, till att göra det helt klart för försäljning med besiktning och så vidare, säger Marcus Axbo, fastighetsmäklare på Länsförsäkringar fastighetsförmedling i Växjö. 

På säljarens villkor
Genom att förbereda bostaden ökar man chansen att få bra betalt.

– Det är definitivt så att bäst förberedd gör bäst affär. Man använder tiden till sin fördel för att samla spekulanter eller till och med kunna sälja innan man hade tänkt, säger Marcus Axbo och fortsätter:

– Det är på säljarens villkor, de släpper bara bostaden i förväg för den summan de är nöjda med, annars går den till öppen försäljning. Jag gjorde ett gäng försäljningar via Försprång förra året där säljarna egentligen inte hade tänkt att sälja nu, men de fick så bra förhandsbud att de inte kunde tacka nej.

Så förbereder du dig för försäljningen

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Länsförsäkringar Fastighetsförmedling och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer