ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Innehåll från Länsförsäkringar Fastighetsförmedling

Så stylar du ditt hem bäst inför en visning – och här är fällorna du inte ska gå i

  • Anna Wallin, homestylingkonsult på Länsförsäkringar fastighetsförmedling.

Bilderna är oftast det vi tittar på först i en bostadsannons och de kan spela stor roll när det gäller att locka köpare till visning. Därför är det viktigt att lägga lite krut på de extra sakerna som får just din bostad att sticka ut.

Här tipsar homestylingkonsulten om vad du ska tänka på – och vad du ska undvika.

Här får du hjälp med försäljningen av din bostad

Hand upp alla som kollar bilderna i en bostadsannons först. Bilderna kan vara både lockande och avskräckande och det är därför viktigt att lägga lite extra tid på styling inför fotografering och visning.

– Tänk efter hur du kan få ditt hem att sticka ut från alla andra ute på marknaden. Finns ett stort uterum, lägg lite mer tid på att få till en mysig känsla där. Är det i stället en social öppen planlösning med köksö, duka upp med några skålar, levande ljus och snittblommor, säger Anna Wallin, homestylingkonsult på Länsförsäkringar fastighetsförmedling.

Här nedan listar hon sina bästa tips, och de vanligaste missarna. 

Skippa skrikiga färger
Välj inredning i en neutral färgskala. Då kan spekulanterna lättare visualisera sin egen stil och egna detaljer på plats. Men använd gärna accentfärg på några detaljer för att inte uttrycket ska bli allt för intetsägande. Har du till exempel en grön vas, kombinera den med några gröna kuddar eller en grön pläd.

Bort med dina semesterfoton
Plocka bort personliga detaljer som foton, gipstavlor av barnhänder och teckningar. Spekulanter vill inte få känslan av att de är inne i någon annans hem.

Grönt är skönt
Det kan nästan aldrig bli för mycket gröna växter, oavsett säsong. Badrummet, som annars är en rätt steril miljö, mjukas upp med en grön golvväxt eller en murgröna som slingrar sig nedför sidan av tvättmaskinen. Bänkytor kan gärna dekoreras med en grön växt, lite handdukar och snygga tvålar i de hörn man ser från ytterdörren. 

Ljus är a och o
På visningen är det viktigt att ha rätt belysning i rummen. Belysning hjälper till att skapa känsla. Utgå först från vad det är för rum. Köket behöver bra allmänbelysning men också lampor över arbetsbänken och gärna en över köksbordet. Jobba sedan med att punktbelysa ytor som ska vara lite mysigare. Det kan vara en läslampa i ett hörn, en bordslampa i fönstret och lite accentbelysning i form av levande ljus på bord och byråar. Utgå från att varje rum behöver minst 4-5 olika ljuskällor. Större rum behöver fler.

Gärna frukt – men inte för mycket
En skål med färsk frukt, dekorativa grönsaker eller färska kryddor är alltid välkomna som rekvisita i köket – men var noga med att inte överdekorera ytorna.

Tavlor skapar trivsel
Tavlor på väggarna är ett av mina bästa tips. Genom att få upp saker på väggarna och jobba i olika nivåer upplevs rummet mer ombonat och trevligare. Vill man inte spika i väggarna kan man luta lite större tavlor mot väggen på soffryggen eller på en sideboard. Mindre posters och bilder kan tejpas upp med papperstejp.

Glöm inte att rensa ur kylen
En av de största missarna är att inte städa ur utrymmen som kyl, skafferier och garderober. Folk vill titta hur det ser ut, om det är hyllor eller lådor, hur djupa skåpen är och så vidare. Har man inte plockat bort och rensat kan spekulanter få intrycket att det ser trångt ut i skåpen. Glöm inte heller att plocka bort de allt för privata ägodelarna i exempelvis badrumsskåpet.

Här får du hjälp med försäljningen av din bostad

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Länsförsäkringar Fastighetsförmedling och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer