1515
Innehåll från Länsförsäkringar FastighetsförmedlingAnnons

Framgångsledarens tips för ett bra ledarskap

Elna Nilsson, franchisetagare och Årets Ledare 2019, tipsar om vad som behövs för att bli en bra ledare.
Elna Nilsson, franchisetagare och Årets Ledare 2019, tipsar om vad som behövs för att bli en bra ledare.

Fastighetsmäklaren Elna Nilsson blev franchisetagare när hon för fyra år sedan köpte Länsförsäkringar Fastighetsförmedlings kontor i Gävle. Förra året blev hon utsedd till Årets Ledare inom organisationen.

Länsförsäkringar Fastighetsförmedling har cirka 180 mäklarkontor i Sverige med över 850 medarbetare. Varje år utser en jury – baserat på nomineringar från medarbetare – Årets Ledare inom organisationen. För sina prestationer under 2019 belönades Elna Nilsson med utmärkelsen.

– Jag blev superglad, och förvånad. Det kändes extra bra när det var kollegor som hade nominerat mig. De var jätteglada för min skull och vi firade tillsammans.

I motiveringen framgick bland annat att ”Denna ledare är en person som är engagerad och en god förebild och har fått ihop ett superbra team. Personen finns alltid där för de anställda på kontoret, stöttar och lyssnar.” Elna Nilsson berättar om hur hon får energi och har hittat en bra balans mellan att driva ett framgångsrikt kontor och ett aktivt familjeliv:

– Om det är något jag har lärt mig under åren, är det att jag inte är bäst på allt. Ibland kanske man kör på med sina egna idéer och glömmer att det finns mycket kunskap i gruppen. Det försöker jag tänka aktivt på, tipsar hon och fortsätter om att hon allra helst lyfter fram sina medarbetare och utvecklar deras talanger:

– Det finns mer kunskap hos tolv personer än hos en och det tror jag är viktigt för en ledare att komma ihåg. Sedan har jag dragit ner på mäklandet för att kunna stötta mitt team och tagit en mer övergripande roll istället.

EXTERN LÄNK: Läs mer om möjligheterna på den snabbast växande mäklarkedjan i Sverige. 

Värderingar som genomsyrar hela organisationen

Länsförsäkringar Fastighetsförmedlings värderingar bygger på trygghet, personlighet och kunnighet. Genom ett internt arbete har man under det senaste året också tagit fram ett nytt löfte till sina medarbetare: ”Vi värderar mer”.

– ”Vi värderar mer” är givetvis en anspelning på det vi hjälper våra kunder med varje dag – att värdera sin bostad. Det säger också en hel del om hur vi arbetar, där kvalitet och kunskap hela tiden står i centrum. Jag som ledare coachar också aktivt mina medarbetare i hur man förhåller sig till ett hållbart arbetsliv, för mäklaryrket ska gå att förena med livets alla faser– oavsett om du är nyexad eller har jobbat några år exempelvis skaffar familj, säger Elna Nilsson och fortsätter:

– ”Vi värderar mer” betyder alltså att vi som arbetar här värdesätter varandra och att vi hela tiden strävar efter att jobba på ett sätt som håller i längden och som går att kombinera med ett liv utanför jobbet.

Länsförsäkringar Fastighetsförmedlings vill erbjuda sina kunder trygghet, och på företaget finns också en tävlingsanda – och detta var något som fick Elna Nilsson att söka sig till kedjan.

– Vi ska vara det trygga valet, och samtidigt finns en vilja att växa. Vi har ett uttalat mål att vi ska bli störst i Sverige. Den här kombinationen tilltalar mig väldigt mycket.

Även lokalt på Gävlekontoret finns planer att växa. Fler mäklare ska anställas och målet för 2021 är att man ska omsätta 18 miljoner kronor.

– Och målet efter det är 20 miljoner kronor. När vi når dit har jag lovat mitt team att vi ska göra en långresa tillsammans, avslutar hon.

Fakta: Länsförsäkringar Fastighetsförmedling

Länsförsäkringar Fastighetsförmedling är den snabbast växande mäklarkedjan i landet och den tredje största aktören i branschen, med närmare 180 bobutiker och över 850 medarbetare runt om i Sverige. Företaget har en stor styrka med bank, försäkring och fastighetsförmedling under ett och samma tak. För fjärde året i rad är man även kundernas förstahandsval, i Svenskt Kvalitetsindex ranking av kundnöjdheten inom fastighetsmäklarbranschen 2019.

Läs mer om det och fler möjligheter här (EXTERN LÄNK)

Mer från Länsförsäkringar Fastighetsförmedling

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Länsförsäkringar Fastighetsförmedling och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?