Annons
Innehåll från KIAAnnons

Undersökning: Här är bilarna som krånglar minst

Kia slutar på topp för femte året i rad.
Kia slutar på topp för femte året i rad.

Kia bygger bilarna som krånglar minst.

Det visar J.D Powers kvalitetsindex som samlat in information om 257 fordonsmodeller.

Det är femte året i rad som bilmärket rankas som nummer 1.

Läs mer om Kias modeller

Det finns stora skillnader mellan olika biltillverkare och modeller. Det visar J.D Powers kvalitetsindex Initial Quality Study, en årlig undersökning där 76 256 bilägare har svarat på frågor om 257 fordonsmodeller i 26 olika segment.

Bilarna i undersökningen utvärderas på körupplevelse, motor- och drivlina samt ett brett spektrum av olika kvalitetsproblem som ägarna själva rapporterar. Och Kiaägarna har färre problem med sina bilar inom de första 90 dagarna än alla andra volymmärken.

– Att bli rankad överst bland alla volymmärken i J.D. Powers U.S. Initial Quality Study är en stor ära, men vad större är att vi lyckas ta denna ledande position fem år i rad vilket bekräftar Kias kvalitetslöfte och ägarupplevelse, säger Michael Cole, VD Kia Motors America.

I J.D. Powers kvalitetsindex nådde fyra modeller från Kia topp-tio-placeringar i årets undersökning. Det är fler än något annat bilmärke har uppnått. Och trots att Kia vann förra året med toppbetyg har man enligt undersökningen lyft sin kvalitet ytterligare – märket fick 70 av 100 möjliga poäng, vilket är två poäng bättre jämfört med förra året.

I Sverige har kvalitet blivit ett av Kias viktigaste försäljningsargument. Många kunder, både inom privat- och tjänstebilssektorn, prioriterar ett tryggt bilägande och har hittat hem hos märket som etablerat sig som det tredje största i landet.

– I Sverige säljs alla våra bilar med sju års nybilsgaranti från fabrik vilket givetvis även omfattar batterierna i våra hybrider, plug-in hybrider och elbilar, och det är en av de verkliga styrkorna i vårt varumärke. Det visar att vi litar på att våra produkter håller hög kvalitet, säger Peter Himmer, VD Kia Motors Sweden.

Läs mer om Kias modeller

Mer från KIA

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med KIA och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?